kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Tampon bölge gereksiz"

Giriş Saati : 13.10.2008 11:37
Güncelleme : 13.10.2008 16:17
Yeni Haber
Başbakan Tayyip Erdoğan, Aktütün saldırısının ardından gündeme gelen tampon bölge tartışmasına son noktayı koydu: "Genelkurmay Başkanımız tam aksini söyledi. Tampon bölgeye gerek yok. Ağzı olan konuşuyor, bilen konuşsun" dedi. Başbakan Erdoğan, terörle mücadele kapsamında ilk etapta 167 karakol yapılacağını, bu amaçla 300 milyon YTL harcama öngörüldüğünü açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Dış Ticaret Haftası'nın açılış töreninin ardından terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin önemli mesajlar verdi:

"AĞZI OLAN KONUŞUYOR": Son haftalarda üç üst düzey güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Yarın da (bugün) dördüncüsü yapılacak. Ne gibi adımları daha yoğun bir şekilde atmamız gerektiğinin planlaması içindeyiz. Tampon bölge konusunda Genelkurmay Başkanımız tam aksini söyledi. Burada tampon bölge gibi bir şeye şu anda zaten gerek yok, olması gerekenler de yapılıyor. Yani bunlar atılıyor ortaya. Bilen de konuşuyor, bilmeyen de konuşuyor. Bir zamanlar gündemdeydi. Ağzı olan konuşuyor, bilen konuşsun. Bu konuda, Genelkurmayımız ne yapılması gerekiyorsa zaten bizlerden talep eder, biz bu konuya hep uymuşuzdur, bundan sonra da uyarız.

*KARAKOLLAR 2009'DA BİTECEK: Tampon bölge gibi karakollarla ilgili de söylenen şeyler oldu. Bunlar da yine bilerek bilmeyerek konuşuluyor. Bizler bu konuyu da Genelkurmayımızla görüştük. Yoğunlaşarak bu alanda da çok ciddi yatırımlarımızı hemen şu andan itibaren başlayıp 2009 sonuna kadar yoğun bir şekilde sürdüreceğiz.

*250-300 MİLYON YTL HARCANACAK: İlk etapta 167 karakol yapımı var, devam ediyor. Karakolların maliyeti 250-300 milyon YTL. 2009'da tamamlanmasını hedefliyoruz. Bu mesajın çerçevesini bırakalım şimdi, özel olarak devam etsin.

*HEDEF TERÖR KAMPLARI: Bizler 5 Kasım sürecinde başlattığımız ABD, Türkiye, Irak üçlü mekanizmasını daha yoğun bir şekilde, anlık istihbaratla yürütüyoruz. Bu stratejimizin bir gereğidir. Ve bu adımın gereğini yapmak için bazı çalışmalar yürütülüyor. Ve görüldüğü gibi yoğun hava harekâtlarıyla şu anda silahlı kuvvetlerimiz bir çalışmayı yürütüyor. Terör kamplarına yönelik adımları gerçekleştiriyor. Bu noktada bizler anlık istihbaratı değerlendirirken, Merkezi Irak yönetimiyle özellikle terör kamplarının bulunduğu Haftanin, Avaşin, Zap gibi bölgelerdeki çalışmalarda da yoğunlaşılır, yoğunlaşacağız.

*KUZEY IRAK'LA SINIRLI DEĞİL: Bu ulusal değil, uluslararası boyutu olan bir mesele. Sadece olay Kuzey Irak'la da sınırlı değil. Bizim Avrupa parkuru üzerinde de yoğunlaşan çalışmalarımız var. Bu çalışmaların hepsini devam ettiriyoruz. Ama şunu peşinen söylemeliyim ki uzun soluklu bir yolculuğun içerisindeyiz, uzun soluklu bir mücadelenin içerisindeyiz. Bu mücadelede gerekli olan neyse bunu yapacağız. Bunu yapmanın gayreti içinde olacağız. Bu konuda milletimizin hiçbir endişesi olmasın.

*TERÖRDEN RANT ELDE EDİLMEZ: Ama birilerinin söylediği şekilde, 'Yani biz bunun kökünü kazıyacağız, bunu sıfırlayacağız' kimse de bunu böyle pompalayarak terör üzerinden rant elde etme gayreti içine girmesin. Kimse şehitlerimizin kanı üzerinden rant elde etmeye kalkmasın. Bu terör belasıyla mücadeleyi hep birlikte yapacağız. Gerek siyasi iktidar olarak, gerek devletimiz olarak, güvenlik güçlerimizle, sivil toplum örgütlerimizle, milletimizle dayanışma içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde bunu götüreceğiz. İktidarıyla muhalefetiyle bunu beraber götürmek durumundayız. Şu anda da bu çalışma yoğunlaşarak devam ediyor.

*DAYANIŞMA ZORUNLU: Bu terör belasıyla mücadeleyi hep birlikte yapacağız. Gerek siyasi iktidar olarak, gerek devletimiz olarak, güvenlik güçlerimizle, sivil toplum örgütlerimizle, milletimizle dayanışma içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde bunu götüreceğiz.

*YANGINA BENZİN POMPASIYLA GİDENLER VAR: Kriz uyarısı yapanları "yangına benzin pompası ile gidenler" olarak nitelendiren Erdoğan, "Bütün yaptıkları millete karamsarlık pompalamak. Açık söylüyorum bu ülkede dört gözle kriz bekleyenler var. Krizden siyasi ya da maddi çıkar bekleyenler var. Bunun için ellerini ovuşturanlar var. Bunları milletimiz çok iyi biliyor" dedi.