kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Canlı bomba ile ilgili 2 kişi yakalandı

Giriş Saati : 12.10.2008 09:55
Güncelleme : 12.10.2008 20:17
Yeni Haber
İstanbul'da üzerinde bomba ile yakalanan kadın teröristle bağlantılı olduğu iddia edilen 2 kişi Van'da gözaltına alındı.

Alınan bilgilere göre, canlı bomba olan kadını İstanbul'a götürdükleri belirtilen T.S. ile M.S.A. gece geç saatlerde Van'ın Selimbey ve Yalı mahallelerine eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltına alındı. Şahıslar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere uçakla İstanbul'a gönderilecek.

ŞİŞLİ'DE YAKALANAN TERÖRİST KADINA BOMBALARI TEMİN EDEN 2 KİŞİ VAN'DAN İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ


İstanbul'da dün Şişli'de eylem hazırlığı içerisinde iken yakalanan kadına patlayıcı maddeleri temin ettikleri iddia edilen 2 kişi, Van'da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Zanlılar, uçakla İstanbul'a gönderildi.

Alınan bilgilere göre, İstanbul Şişli Mecidiyeköy'de dün öğle saatlerinde üzerinde 8 kilo 800 gram patlayıcı, 15 adet fünye ve bir el butonu ile birlikte gözaltına alınan, hamile görünümlü kadına patlayıcıların teknik takip sonucu Van'dan gönderildikleri belirlendi. Bunun üzerine Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, gece patlayıcı maddeyi İstanbul'a götürdükleri iddia edilen T.S. ve M.S.A'nın Selimbey ve Yalı Mahallelerindeki evlerine operasyon düzenledi.

Teknik takip sonucu düzenlenen operasyonda gözaltına alınan T.S. ve M.S.A. emniyetteki ilk ifadelerinin ardında Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılar daha sonra Van Ferit Melen Havaalanı'nda 10:05 uçağına bindirilerek soruşturma kapsamında İstanbul'a gönderildi.

CİHAN