kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Yemekseverlere öneriler...

07.08.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Yemekseverlere öneriler...
Levent Altan'ın en büyük şikâyeti, evde özene bezene yaptığı yemekleri eşinin yememesi. "Ben her şeyi yapıyorum evde, eşim yemiyor. Bir salatayla geçiştiriyor. Davet bile versek ucundan tadına bakıyor, gerisini arkadaşlarla biz yiyoruz. Çok dikkat ediyor. Yaptıklarımı seviyor ama kontrolü kaybetmiyor." Altan'ın damak zevkine düşkün olanlara birkaç önerisi de var...

* Evde bir saksıda bile yetiştirebileceğiniz biberiye ete çok yakışır. Kurutarak ya da taze olarak kullanabilirsiniz. Eti marine ederken içine biberiye koyun ve bir süre bekletin. Tadını çok değiştirecektir.

* Değişik tatlar denemekten çekinmeyin. Mesela her zaman yaptığınız et yemeğinin bir parçasını ayırın ve portakal reçelini sulandırıp ete karıştırın. Belki de çok beğeneceksiniz.

* Etin yanına patates çok yakışır. Bu kez patatesin kabuklarını soymadan deneyin. İnce kabuklu patates seçin. Fırına koymadan büyük kareler halinde doğrayın. Üstüne de kırmızı biber, tuz, bol biberiye ve zeytinyağı ekleyin.

* Yeşil salata yaparken mümkün olduğunca bıçak kullanmayın. Salataları elle parçalarsanız lezzeti artacaktır. Limonu da salataya elinizle sıkmanızı öneririm.