kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Sunset Grill&Bar

Suşinin Kare As'ı

22.05.2008
Japon mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan suşi, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yoğun ilgi görüyor. Suşiseverler çoğaldıkça, bu egzotik lezzeti mönüsüne ekleyen restoranlar da giderek artıyor. Biz de ünlü gurmelere ve suşiseverlere en favori mekânlarını sorduk..
Sunset Grill&Bar
14 yıldır popülaritesini ve kalitesini kaybetmeyen Sunset Grill&Bar, Ulus'ta hizmet veriyor. Mekânın boğaz manzaralı suşi barı, Uzakdoğu mutfağını sevenlere cumartesi ve pazar öğlenleri hariç, her zaman açık. Mekânda uluslararası mutfağın yanı sıra suşi ve sashimileriyle Japon mutfağının farklı tatları sunuluyor. Mekânın deneyimli Japon şefi Hiroki Takemura, stilini 'New Japanese Cuisine' olarak tanımlıyor ve hazırladığı mönüyle zengin bir lezzet yelpazesi sunuyor. Jüri üyelerimizden Semih Somer Sunset'in suşilerinin çok başarılı olduğunu söylerken, Ahmet Örs ve uzun yıllar Japonya'da yaşamış olan Günseli Kato bu başarıda mekânın şefinin tecrübeli olmasının etkili olduğunu anlatıyorlar. Çimen Uzsoy ise "Japon restoranı olmadığı halde şehrin en iyi suşicileri arasında," diyor. Deniz Gürsoy, Emre Ergani ve Ender Saraç da suşi keyfi yaşamak isteyenlere Sunset'i öneriyorlar. Tel: (0212) 287 03 57-58 (Aldığı oy: 7)* * * * * * *

Miyako

Swissotel The Bosphorus İstanbul'un içindeki Japon restoranı Miyako'da her şey Japon geleneklerine göre sunuluyor. Miyako, Japon mutfağının geleneksel lezzetlerinin yer aldığı mönüsünün yanı sıra Japonya haritası şeklinde düzenlenmiş bahçesi ve dekorasyonuyla da dikkat çekiyor. Mekânın en fazla ilgi çeken bölümlerinden biri olan suşi barda, taze günlük deniz mahsullerinden hazırlanan zengin bir mönü bulunuyor. Sushi barda, 'nigiri sushi' ve kurutulmuş yosuna sarılmış 'maki' çeşitleri konukların önünde hazırlanıp servis ediliyor. A la carte bölümünde, özel Japon yemekleri sukiyaki ve shabu shabu, masalar üzerinde bulunan özel ocaklarda pişiriliyor. Gözlerinizin önünde hazırlanan tüm yemekler, kimono giyen servis elemanları tarafından sunuluyor. Semih Somer ve Aydan Üstkanat suşi yemek istediklerinde Miyako'dan şaşmadıklarını söylerken, Günseli Kato, "Bu işi iyi biliyorlar," diyor. Ender Saraç, Emre Ergani ve Esra Düzdağ da Miyako'nun çok profesyonel bir Japon lokantası olduğu görüşünde. Tel: (0212) 326 11 00 dahili 3305 (Aldığı oy: 6)* * * * * *

Mori

2001 yılından itibaren suşi meraklılarına hizmet veren Mori, Mayadrom'dan sonra Süzer Plaza'da da hizmet veriyor. Mori'nin uzman şefi Yoshiyuki Karatsu, Japonya'da beş yıldızlı birçok otelde aynı görevi üstlenmiş. Daha sonra Almanya ve İspanya'da da Japon mutfak sanatını sunmuş. Suşiler sipariş üzerine suşi barda anında yapılıyor ve malzemeler her gün tazeleriyle yenileniyor. Mori'de suşilerin lezzetinin yanı sıra sunumuna da büyük özen gösteriliyor. Yaz aylarında Sortie, Çeşme ve Bodrum şubeleri de hizmet veren Mori, jüri üyelerimizden Aydan Üstkanat, Çimen Uzsoy, Emre Ergani ve Deniz Gürsoy'un favori suşi mekânları arasında yer alıyor. Tel: (0212) 351 64 65 (Aldığı oy: 4)* * * *

Sushico Chinese in Town
Sushico Chinese in Town, 1997'den bu yana Ataşehir, Suadiye, Levent İş Kule, Nişantaşı, Koşuyolu, Kemerburgaz, Kanyon, Ankara ve son olarak Girne'deki restoran zincirleri ile Uzakdoğu yemeklerini sunmaya devam ediyor. Buradaki suşiler, günlük balıklardan hazırlanıyor. En beğenilen suşiler arasında dragon roll (yılan balığı, avakado, salatalık, pirinç), sake sashimi (çiğ somon balığı yeşillik ile), crunchy roll (yengeç salatası, balık yumurtası ile,) yer alıyor. 2 bin kişiye kadar özel catering hizmeti veren Sushico, ev partilerine ve özel günlere de suşi hazırlıyor. Jüri üyelerimiz Semih Somer, Emre Ergani, Esra Düzdağ ve Günseli Kato, Sushico'nun kolay ulaşılabilir ve yaygın olmasının avantajlı olduğu görüşünde birleşiyor. Tel (Levent): (0212) 279 32 22 (Aldığı oy: 4)* * * *

Vogue Restaurant&Bar

İstanbul Doors Restaurant Group bünyesinde bulunan ve 1997'den bu yana BJK Plaza'nın çatı katında hizmet veren Vogue Restaurant&Bar'da 70 çeşit suşi var. Dileyenlere 'paket suşi' imkânı da sunan Vogue, akşam yemeklerinin yanı sıra öğle yemeklerinde de özellikle iş dünyasının tercih ettiği bir mekân olma özelliği taşıyor. Jüri üyelerimizden Esra Düzdağ Vogue'un ambiyansı ve kalitesiyle suşi yenilebilecek keyifli mekânların başında geldiğini söylüyor. Çimen Uzsoy, Deniz Gürsoy ve Ender Saraç da Vogue'un suşilerini favorileri arasında gösteriyorlar. Tel: (0212) 227 44 04 (Aldığı oy: 4)* * * *

Zuma
Londra ve Hong Kong'tan sonra dünyadaki üçüncü şubesi, İstanbul Ortaköy'de açılan Zuma, Japonya'da günlük yaşamın yeme-içme geleneği olan 'Izakaya' tarzını İstanbullulara sunuyor. Yani her masaya ortaya servis açılıyor ve paylaşarak yeniliyor. İki kattan oluşan Zuma'nın suşi barı alt katta yer alıyor. Sushi Bar ve Robata Grill Bar da yine alt katta yer alıyor. Sushi Bar'da, suşinin birçok çeşidi geniş yelpazede ve açık mutfak sistemiyle sunuluyor. Jüri üyelerimiz Ahmet Örs, Günseli Kato, Çimen Uzsoy ve Ender Saraç suşi konusundaki oylarını Zuma'dan yana kullandılar. Tel: (0212) 236 22 96 (Aldığı oy: 4)* * * *

Hai Sushi
İlk olarak Elmadağ Divan Oteli bünyesinde hizmet vermeye başlayan Hai Sushi, ikinci şubesini Kalamış Marina'da açtı. Divan Oteli haziranda tadilata girecek ve bir süre boyunca sadece Kalamış şubesi açık olacak. Şef Kenji Kume'nin yaratıcılığını konuşturduğu suşi çeşitleri arasında çocuklar ve vejetaryenler için özel olarak hazırlanan lezzetler de var. Jüri üyelerimizden Esra Düzdağ ve Ahmet Örs, Hai Sushi'nin İstanbul'daki en başarılı suşi yapan yerlerden biri olduğunu söylüyorlar. Tel: (0216) 541 03 54 (Aldığı oy: 2)* *

Yutaka Japanese Restaurant

Hyatt Regency Otel'in hemen yanındaki Yutaka Japanese Restaurant, İstanbul'un en popüler Japon restoranlarından biri. Eski adı Takarabune olan mekân, Japon mutfağının tüm özgün lezzetlerini sunuyor. Mekânda, oldukça geniş bir suşi bar bulunuyor. Japon şef tarafından hazırlanan suşilerde kullanılan malzemelerin büyük çoğunluğu Japonya'dan geliyor. Jüri üyelerimizden Aydan Üstkanat Yutaka'nın her anlamda dörk dörtlük bir Japon restoranı olduğu görüşünde. Tel: (0212) 231 13 06 (Aldığı oy: 1) *

Chinese Restaurant
İzmir Alsancak'taki Chinese Restaurant, adından da anlaşılacağı gibi aslında bir Çin lokantası. 25 yıldır aynı yerinde hizmet veren mekânda, iki yıldır suşi de yapılıyor. Çinli ustaların çalıştığı restoranın suşi mönüsünde 25 çeşit bulunuyor. Her gün 10.00-24.00 saatleri arasında açık olan Chinese Restaurant, jüri üyemiz Öncel Öziçer'in favorisi: "Mutfakta tamamen Uzakdoğulu ustalar çalışıyor. Malzemeler Japonya'dan geliyor. Bu da mekânı, moda diye acemice açılan diğer suşi barlardan ayırıyor." Tel: (0232) 483 00 79 (Aldığı oy: 1) *

Suinn
Nişantaşı City's Alışveriş Merkezi'nin dördüncü katındaki Suinn, Japon mutfağı ve özellikle de suşi konusunda iddialı bir mekân. Mutfak danışmanlığını Japonya'nın dünyaca ünlü şefi Shunichi Horikoshi'nin yaptığı Suinn'in aşçısı, Türkiye'de Uzakdoğu mutfağının öncülüğünü yapan baş aşçı Osamu Ebina. 20 kişilik bir ekip ile müşterilerini ağırlayan mekânda suşinin her çeşidini bulmak mümkün. Jüri üyelerimizden Aydan Üstkanat, Suinn'in suşi konusunda çok başarılı olduğu görüşünde. Tel: (0212) 373 29 00 (Aldığı oy: 1) *

Esra Düzdağ (Sofra dergisi Genel Yayın Yönetmeni)
* Miyako
* Vogue Restaurant&Bar
* Hai Sushi
* Sushico Chinese in Town

Emre Ergani (İşletmeci)
* Miyako
* Sunset Grill&Bar
* Mori
* Sushico Chinese in Town

Deniz Gürsoy (Gurme)
* Sunset Grill&Bar
* Vogue Restaurant&Bar
* Tokyo
* Mori

Günseli Kato (Ressam, tasarımcı)
* Miyako
* Sunset Grill&Bar
* Zuma
* Sushico Chinese in Town

Ahmet Örs (SABAH gazetesi yazarı)
* Hai Sushi
* Sunset Grill&Bar
* Zuma
* Mai-Ling

Öncel Öziçer (SABAH Pazar yazarı)
* Chinese Restaurant
* Marina China

Ender Saraç (Beslenme ve Diyet Uzmanı)
* Sunset Grill&Bar
* Miyako
* Vogue Restaurant&Bar
* Zuma

Semih Somer (Mutfak Dostları Derneği Üyesi)
* Sunset Grill&Bar
* Sushico Chinese in Town
* Miyako

Aydan Üstkanat (Yemek stilisti)
* Miyako
* Suinn
* Yutaka
* Mori

Çimen Uzsoy (Time-Out dergisi yeme-içme editörü)
* Zuma
* Sunset Grill&Bar
* Vogue Restaurant&Bar
* Mori

Diğerleri
Mai-Ling (Feneryolu) Tel: (0216) 414 40 36
Tokyo (Beyoğlu) Tel: (0212) 293 58 58
Marina China (Bodrum) Tel: (0252) 316 85 37
Haberin fotoğrafları