kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
GALİP ERCAN ÖZTÜRK
Dünya Hali

Fenerbahçe de Ramon Calderon'unu bulmalı!

2000 yılında Real Madrid Başkanı olan Florentino Perez, kulübün 270 milyon euroluk borcunu antrenman tesislerinin olduğu araziyi Madrid Belediyesi'ne 480 milyon euroya satarak bir anda temizledi.
İlk darbeyi ezeli rakibi Barcelona'dan Luis Figo'yu alarak yaptı.
Ardından her sezon "Dünya çapında bir yıldız" transferini gerçekleştirdi. Figo'nun ardından sırasıyla Zidane, Ronaldo, Beckham, Owen ve Robinho'ya Real formasını giydirdi. Bu transferlerden sadece Zidane futbolu bıraktı. Robinho dışında bu isimlerden kulüpte kalan yok.
Bu işin olumlu tarafıydı. Real dünya spor basınının sürekli gündemindeydi. Kulüp gelirlerini katladıkça katlıyor, Asya ve Avrupa piyasasında imajını sürekli güçlendiriyordu. Ama 2002-03 sezonunda Real Madrid yönetimi, 29. şampiyonluğunu kazandıktan sonra yeteri kadar karizmatik olmadığı gerekçesiyle iki Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandıran teknik direktör Vicente Del Bosque, takımın kaptanı ve efsane ismi Hierro, önemli oyuncular Makelele, McManaman, Morientes'i (önce kiralık) gönderdi.
Perez döneminde bu Real'in son lig şampiyonluğu olacaktı. 3 yılda iki Şampiyonlar Ligi kazanan Real, dünya yıldızlarıyla dolu altı yıllık Perez iktidarında sadece bir kez Avrupa'nın en büyük kupasını alabildi. Takımda efsane olarak Raul'un gönderilmesi bile gündeme gelecek, ama taraftarın baskısıyla bu konuda geri adım atılacaktı.

PEREZ DE MÜTEAHHİT
Perez, "Her sezon bir yıldız, her sezon alt yapıdan bir oyuncu" olacak demişti. Ama Carlos Queiroz, Jose Antonio Camacho, Wanderley Luxemburgo gibi yanlış teknik adam seçimleriyle bu plan hayal olarak kalacak ve Figo başta olmak üzere büyük yıldızları alan Perez, şubat 2006'da görevini bırakmak zorunda kalacaktı. Arkasından "Tamam dünya pazarında daha çok pay sahibi olduk, ama futbol başarısızlığı kaldırılamazdı" denilecekti. 2008 yılında açıklanan rakamlara göre 1.8 milyar dolarlık servetiyle Avrupa'nın en zengin müteahhidi olan Perez, kulübünün en zengin kulüp sıralamasında Manchester United'ın yerine ilk sıraya çıkmasından bir ay sonra Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal yenilgisi ve ligde de 10 puan geriye düşülmesiyle görevinden istifa etti. Yerine gelen Ramon Calderon döneminde takım iki kez şampiyon olup ezeli rakibi Barcelona'nın neredeyse çözülmesine neden oldu.

HA AURELİO HA ÜMİT ÖZAT
Başkan Aziz Yıldırım, stadı, ürün pazarlama ve gelir kalemini tamamladıktan sonra meslektaşı olan eski başkanı Perez'in yolunu seçti: "Her sezon bir yıldız"
Kezman, Guiza, Appiah, Anelka ve en önemlisi Roberto Carlos. Bu oyuncuları getirmek elbette büyük başarıydı. Ama takımın yükünü çekecek yerli oyuncuları ve takımla özdeşleşen isimleri de ihmal etmemesi gerektiğini Yıldırım tıpkı Perez gibi unuttu. Eskiden önem verdiği yerli transferlere de boş verdi.
Tuncay inat uğruna gitti. Suçu Kezman'dan bir euro fazla istemekti. Takım kaptanı Ümit Özat gönderildi. Aurelio'da yine Los Galacticos'un patron gururu ayağa kalkıp, takımın en önemli hamalını bir kalemde sildi.
Karizmatik ve yeteri kadar sert olmayan Zico gitti, yerine Avrupa şampiyonu Aragones geldi.
Ha Hierro ha Ümit Özat
Ha Makalele ha Aurelio
Ha Morientes ha Tuncay
Ha Vicente Del Bosque ha Zico
Ha Florentino Perez ha Aziz Yıldırım
Yoksa Fenerbahçe'de de artık Ramon Calderon zamanı mı?
21:00
Kayserispor - Galatasaray
Turkcell Super Lig (LİG TV)
21:00
Denizlispor - Antalyaspor
Turkcell Super Lig
21:00
Eskişehirspor - Hacettepespor
Turkcell Super Lig
21:00
Bursaspor - Gençlerbirliği
Turkcell Super Lig
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü 1  
  Trabzon 2  
 Ankaraspor 0  
  Gaziantep 2  
 Fenerbahçe 2  
  İ.B.B. Spor 0  
 Kocaeli 0  
  Sivas 2  
 Eskişehir -  
  Hacettepe -  
 Bursa -  
  G.Birliği -  
 Denizli -  
  Antalya -  
 Kayseri -  
  Galatasaray -  
 Beşiktaş -  
  Konya -  
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Hacettepe Fenerbahçe Cumartesi 19:00  
 Konya Denizli Cumartesi 20:00  
 Kayseri Kocaeli Cumartesi 20:00  
 Galatasaray Antalya Cumartesi 21:45  
 Sivas Bursa Pazar 19:00  
 G.Birliği Eskişehir Pazar 20:00  
 Gaziantep Ankaragücü Pazar 20:00  
 İ.B.B. Spor Ankaraspor Pazar 20:00  
 Trabzon Beşiktaş Pazar 21:45