kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov Ankara'da

Yeni Haber
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi.

Memmedyarov, özel uçakla geldiği Esenboğa Havalimanında Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Zakir Haşimov ve diğer ilgili yetkililer tarafından karşılandı.

Havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Memmedyarov, bugün Dışişleri Bakanı Ali Babacan'la yapacağı görüşmede, Türkiye'nin gündeme getirdiği Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformunu ele alacaklarını bildirdi.
Memmedyarov'a, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın, Türkiye-Ermenistan maçını birlikte izlemek için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Erivan'a davet etmesine dair Bakü'nün düşüncesi soruldu. Memmedyarov, bu soruya, "Ben cumhurbaşkanı statüsünde değilim, dışişleri bakanıyım. Bu Türkiye Cumhurbaşkanının vereceği bir karardır" yanıtını verdi.
Memmedyarov, bir başka soru üzerine, Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattının işlediğini, bir sıkıntının bulunmadığını belirtti.

"Rus Gazprom yetkilileri Azeri gazına talip oldular. Bakü'nün tavrı nedir" sorusu üzerine de Memmedyarov, "(Talebe) cevap vermedik. Gazprom yetkilileri, Türkiye Enerji Bakanı (Hilmi Güler) ile müzakereler devam ediyor. Bu bir ticaret ve kar meselesi" dedi.

Günübirlik ziyareti çerçevesinde önce Dışişleri Bakanı Babacan ile bir araya gelecek olan Memmedyarov, ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.


AA