kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
RAHŞAN GÜLŞAN

Obezistan'da seksi düşünmezsin!

Yaklaşık 4 yıl önce birkaç gün Muzaffer Kuşhan'ın Polonezköy'deki zayıflama tesislerinde kalıp, izlenimlerimi yazmıştım. Köşe yazarlığı maceramı başlatan da bu yazı dizisi olmuştu. Biraz komik, biraz hüzünlü bir diziydi bu. Sanırım o zamanlar 107 kilo filandım. İlginç ve kendim adına çok öğretici bir deneyimdi. Geçtiğimiz hafta ise muhteşem fiziği ve giyim tarzı ile, basının stil ikonu olan Ayşe Arman, Kuşhan'ın zayıflama kampından bildirdi. Söylediğine göre 5 kilo fazlası vardı. O fazlayı neresinde sakladığını fotoğraflara bakınca anlamadım ama mutlaka çok mağdur oluyordur o görünmeyen fazlalıklarıyla.

SEMPATİK GELMEDİ!
Yazısına, 'Obezistan'a hoşgeldiniz' diye başladı. Obez kelimesi, şişman biri olarak en hoşlanmadığım kelimelerden biridir. Birçok şişman arkadaşımın da nefret ettiğini, 4 yıldır gelen mail'lerden, sağda solda yaptığımız diyaloglardan bilirim. Ama Obezistan lafını Arman, bulmamış. Kuşhan'ın tesislerindeki kablosuz iletişim ağının ismiymiş. Arman'a sempatik gelmiş ama bende şişmanların biraz sonra yakılıp, yağlarından da sabun yapılacağı bir toplama kampı izlenimi yarattı bu isim. Bir de seks yasakmış. Bu da Ayşe Arman'ı çok derinden etkilemiş. Sonra bu diziden öğrendiğimize göre; Dr. Muzaffer Kuşhan, velinimeti 70 kilo üstü kadınlarla asla birlikte olamazmış. Sözde 5 kilo fazlası olan bir kadının gözüne böyle görünüyor demek ki zayıflama tesisleri.

EMPATİ YAPAMAZSIN!

Gerçekten şişmansan aklına gelen en son şey zayıflama tesislerinde seks yapmaktır. Zaten orada olma sebeplerinin başında 70 kilo üstü insanlarla birlikte olmayan ve 'zayıf bir ari ırk' peşinde koşan insanlar gelir. Obezistan'a düşmek hiç de kolay değildir. O koca bünyeyi aç tutmak, deli gibi spor yapmak ve bunların getirdiği psikolojik yıkıntı libidoda öyle bir hasar yaratır ki; tesislere gelen ve 2-5 kilo arası fazlalığı olduğunu söyleyen kadınlar gece odanda sinirden seni ağlatacak kadar can sıkıcıdır. Şimdi de 5 kilo fazlası olan, zamanında birçok kız arkadaşımın 'şişman kadından gazeteci olmaz bebeğim' felsefesiyle büyük bunalımlar yaşattığı Ercan Arıklı'nın gözdelerinden Ayşe Arman'ın gözünden 'Obezistan'ı okumak çok canımı sıktı. Çok ezik yapmak, lafı çok uzatmak da istemiyorum. Tek bir cümlem var Ayşe Arman'a: "Ayşeciğim, bu yağların içinde de senin gibi insanlar var tatlım. Ve sözde 5 kilo ile onların dünyasını yansıtacak empatiye ulaşamazsın!"