kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Şener Eruygur

Tolon ve Eruygur'a vekil ziyaretine yasak geldi

Şenol ATEŞ / ANKARA Hurşit
Savcılık, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli orgeneraller Tolon ve Eruygur'un milletvekillerce ziyaretini yasakladı..
Ergenekon soruşturması kapsamında Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un milletvekilleri tarafından ziyaret edilmesi yasaklandı. CHP milletvekili Nur Serter yasak nedeniyle cezaevi kapısından geri dönmek zorunda kaldı.

KAPIDAN DÖNDÜ
Eruygur ile Cumhuriyet yürüyüşlerini organize eden ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nde birlikte çalışan CHP İstanbul milletvekili Nur Serter, yanında avukat olduğu halde iki emekli generali ziyaret için Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'ne gitti. Ancak, milletvekili Serter'e ziyaretin gerçekleşemeyeceği, cezaevi savcılığı tarafından milletvekillerinin ziyaretlerinin yasaklandığı bildirildi. Serter, "Her ikisi de çok eskiden beri dostumdur. Eruygur Paşa ile de birlikte çalışmıştım. Herkes ziyaretlerine gidiyordu. Ben de bir nezaket ziyareti yapmak istedim ama savcı milletvekili ziyaretlerini yasaklamış" dedi. Savcılığın kararına göre, iki emekli orgenerali, ailesi ve avukatlarının yanı sıra sadece TBMM Adalet Komisyonu üyeleri ziyaret edebilecek. Eruygur ve Tolon'u Kandıra Cezaevi'ne getirildikten sonra başta milletvekilleri olmak üzere çok sayıda siyasetçi ziyaret etmişti.
Haberin fotoğrafları