kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Paslanmamak İçin Balık Yiyin!

19.08.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Paslanmamak İçin Balık Yiyin!
65 yaşındayım vücudumu resmen paslanmış gibi hissediyorum. Neler yapabilirim. A. Pekün/İstanbul
Yaşlanma süreci vücudunuzda oksidasyona yani bir çeşit 'paslanmaya' yol açar. Bu paslanmaya karşı koruyucu görev üstlenen bazı bitki ve gıdalar vardır. Bunlardan biri Glutatyon'dur. Kuşkonmaz, avokado, fındık ve balıkta doğal olarak bulunan maddeler de vücutta detoks etkisi gösterir. Alfalipoik asitten zengin ıspanak, pazı, brokoli, karnabahar ve sığır eti, selenyumdan zengin sarmısak, soğan, balık, yumurta sarısı ve mantar, B6 vitamininden zengin tahıllar ve yağlı tohumlar ile riboflavinden zengin et, mantar, tahıllar ve yeşil yapraklı sebzeler de glutatyon kaynağıdır.