kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İzmir'de susuz günler

Yeni Haber
İZSU'dan yapılan yazılı açıklamanın ardından İzmir'de semtlere aralıklarla su verilmeye başlandı.

Deposu olmayan ev ve iş yerlerindeki vatandaşlar zorluk çekerken, bazı semtlerde berber ve kuaförlerin damacana sularıyla çalışmak zorunda kaldığı görüldü. İzmir'de başlayan su kesintileri esnafı zor durumda bıraktı.

Gün boyu su ile çalışmak zorunda olan esnaf hazır sularla gün geçirmeye başladı. Müşterilerin de tepki gösterdiği su sıkıntısının bir an önce giderilmesi gerektiği belirtildi.

İzmir'in Buca ilçesinde bir berber, müşterisini traş etmek için pet şişelere doldurduğu hazır suları kullandığını söyledi. Evcil hayvan dükkanı işleten esnaf ise susuzluktan akvaryumlarını temizleyemediklerini belirterek, "Akvaryum suları iki günde bir değiştirilmeli. Biz bu akvaryumlara hazır su mu koyalım? Bırakın balıkları yakında biz de su bulamayacağız diye korkuyoruz" dedi. Aralıklarla su verilen semtlerde gündüzleri evde vakit geçiren ev hanımları da su kesintilerinden mağdur olduklarını söyledi. Deposu olmayan bir ev hanımı, "Çamaşır, bulaşık gibi evdeki bütün işler kalıyor. Özel ihtiyaçları karşılayamıyoruz.

Bu sıcaklarda terliyoruz, banyo yapamıyoruz. Bu sıkıntı bir an önce bitsin" diye konuştu. Hava sıcaklıklarının arttığı bir dönemde yapılan su kesintisinin çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten vatandaşlardan bazıları su kesintisinin sebebinin kuraklık olduğunu söylerken, bir kısmı da kesintinin şebekelerdeki arıtma çalışmalarından kaynaklanabileceğini bildirdi.