kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ahmedinecad'ın ziyareti Meclis gündeminde

Yeni Haber
DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert Başbakan Erdoğan'a, "İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın Türkiye ziyaretinin İstanbul'da gerçekleşmesi, hükümetinizin mi önerisi yoksa Ahmedinecad'ın bir talebi midir?" diye sordu.

Mert, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın Türkiye'ye resmi ziyaretinin Anıtkabir'i ziyaret etmeyecek olması nedeniyle iş ziyaretine çevrildiğini ve ziyaret yeri olarak da İstanbul'un belirlendiğini kaydederek "Ahmedinecad'ın bugün İstanbul'da gerçekleştirdiği ziyaret ne yazık ki zaten var olan trafik sorununu içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir. İstanbul tarihinde bugün bir trafik trajedisi yaşanmaktadır. Adeta yaşamın durdurduğu ve özel ulaşım hattına sahip metrobüslerin dahi çalışamadığı İstanbul'da araçlar çalışamamış, insanlar işlerine ve evlerine ulaşamamıştır." dedi. DSP'li Mert Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın Türkiye ziyaretinin İstanbul'da gerçekleşmesi, hükümetinizin mi önerisi, yoksa Ahmedinecad'ın bir talebi midir? Anıtkabir'i ziyaret etmeme gerekçesiyle AKP hükümetince İstanbul'a alınan ziyarette, ortaya çıkan trafik sorununun nedeni hükümetinizce yeterli önlemlerin alınmamasından mı kaynaklanmaktadır? İstanbullulara bugün bu yaşamı zehir eden sorumlular hakkında ne tür bir işlem yapmayı düşünüyorsunuz? İstanbul'da yaşanan maddi-manevi mağduriyetler nasıl ve kimin tarafından tazmin edilecektir?Ahmedinecad'ın Türkiye ziyaretinde trafik sorunu olmayan bir ilin tercih edilmemesinin gerekçeleri nedir? Ziyarette bulunulan alanların dışında olmasına rağmen İstanbul'daki yaya geçitlerinin dahi yaya trafiğine kapatılmasının gerekçeleri nelerdir?"

(ANKA)