kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"TSK ile CHP arasında gerginlik yok"

Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında herhangi bir gerginliğin bulunmasının söz konusu olamayacağını bildirdi ve "Böyle bir şey hiçbir zaman gerçekleşmedi bundan sonra da gerçekleşmesi için bir neden yok" dedi.

CHP Lideri Baykal, bir süredir Hacettepe Üniversitesi'nde tedavi gören ve pazartesi günü hayatını kaybeden Sosyal Demokrasi Partisi (SODEP) eski genel başkanlarından ve emekli vali Cezmi Kartay için Ankara Kocatepe Camii'nde düzenlenen törene katıldı. CHP liderine burada CHP ile TSK arasında bir süredir devam eden tartışmalar ve 30 Ağustos'ta Genelkurmay Başkanlığı görevini Orgeneral İlker Başbuğ'a devredecek olan Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın CHP'ye yapacağı veda ziyaretine ilişkin sorular hatırlatıldı.

Baykal sorular üzerine, CHP ile TSK arasında herhangi bir gerginlik içinde bulunmasının söz konusu olamayacağını ifade eden Baykal, "Böyle bir şey hiçbir zaman gerçekleşmedi bundan sonra da gerçekleşmesi için bir neden yok. Benim böyle bir bilgim yok böyle bir gerginliğin var olduğuna dair bir tespitim ve gözlemim yok. Genelkurmay açısından böyle bir tespitin yapıldığına dair herhangi bir işaret yok" diye konuştu. Baykal şunları söyledi:

"Çok doğal bir şekilde olması gereken olaylar yaşanıyor. Herkes görevini yapıyor, sorumluluğunun bilincinde. TSK ve CHP demokrasimizin Anayasamızın, hukukumuzun çok temel kurumları. Bizim herhangi bir şekilde gerginlik içinde bulunduğumuza yönelik değerlendirmeler gerçeği yansıtmıyor. Hepimiz görevimizi yapıyoruz. Sorumluluk duygusu içindeyiz. Hukukumuzu, yetkimizi anayasamızı biliyoruz. Onun gereğini hep beraber yerine getiriyoruz. Şimdi sayın başkan veda ziyaretlerini yapıyor anlaşılan veda ziyaretleri arasında Anamuhalefet partisinin genel başkanı olarak beni de ziyaret etmeyi uygun görmüş, bundan bende çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Yarın inşallah bir araya geleceğiz. Kendisini, görevini yerine getirmiş bir Genelkurmay Başkanı olarak saygıyla uğurlayacağız."

(ANKA)