kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Baban sana şimdi cennetten bakıyor'

Sinan AYDIN - KEMAL ARDUÇ SABAH
Mayınlı tuzak kurbanı 9 asker, memleketlerine uğurlandı. Törende, babasının tabutuna sarılan şehit yarbayın 22 aylık oğlu, acıyı daha da perçinledi..
Erzincan'ın Kemah ilçesinde önceki sabah, yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan 9 asker, Erzincan Askeri Hastanesi'nde düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. Törene katılan şehit yarbay Miktat Şamdancı'nın 22 aylık oğlu Tahsin'in babasının tabutunu okşayıp fotoğrafını öpmesi herkesi ağlattı. Törene İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan üst düzey rütbeliler, Erzincan Valisi Ali Güngör, Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, AK Parti il başkanı ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

DEDESİNİN KUCAĞINDA VEDA ETTİ
Erzincan Terzibaba Camisi İmamı Birol Akçay, sivil kıyafetli olarak katıldığı törende, "Bu vatanın birliğine, milletimizin bütünlüğüne kastetmek isteyenler karşılarında kahraman Mehmetçiğimizi bulacaklardır" dedi. İmam daha sonra törene katılanlardan şehitlere haklarını helal etmelerini istedi. Törenin son bölümünde, şehitlerin naaşlarının havaalanına götürülmek için ambulansa bindirilmesi sırasında duygulu anlar yaşandı. Şehit yarbay Miktat Şamdancı'nın 22 aylık oğlu Tahsin Şamdancı, dedesi Ali Türkmen'in kucağında babasının tabutunun başına geldi. Oğlu ile birlikte şehit kocasının tabutuna sarılarak gözyaşı döken Emine Şamdancı'nın, "Oğlum bak baban geldi. Baban cennete gitti, sana oradan bakıyor'' sözleri, törene katılanları duygulandırdı. Şehitlerin cenazeleri daha sonra, toprağa verilmek üzere uçakla memleketlerine gönderildi.