kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
GALİP ERCAN ÖZTÜRK
Dünya Hali

Calciomercato'nun yanlışı (!)

Geçtiğimiz günlerde internette gezinirken, İtalyan futbol haber sitesi www.calciomercato.com'a da uğradım. Calciomercato, dünyaca ünlü haber kanalı Eurosport'un da hem TV kanalında hem de yahoo ile ortak olan internet sitesinde kaynak kullandığı bir internet sitesi.
Calciomercato, İtalya'daki 20 takımın aldığı ve sattığı oyuncuların listesini yapmış. Diğer bütün kaynakların da yazdığı gibi Ronaldinho'nun Barcelona'dan Milan'a transferi karşılığında 21 milyon euro, Sevilla'dan Juventus'a giden Poulsen için 9.75 milyon euro yazılmış. Bu rakamlar, İtalyan, İspanyol, İngiliz gazetelerinde ve ajanslarda yazılan bonservis bedelleriyle aynı.
Harf sırasına göre sıralanan takım listesinde son sırada yer alan Udinese'nin de transferlerine yer verilmiş. Gidenler listesinde siyahbeyazlıların, Asamoah'ı Rennes'e 8 milyon, Dossena'yı ise Liverpool'a 10 milyon euroya sattığı yazıyor.
Ama o da ne? Udinese'den Beşiktaş'a transfer olan Sivok için 1 milyon euro, Zapotocny için ise 2 milyon euro ödediği yazıyor.
Eurosport'un, yahoo.com'un kaynak olarak kullandığı bir siteye, toplam 9 milyon 250 bin euro yerine, 3 milyon euro yazmak hiç yakışmadı. (!)