kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Buz tadını bozar!

Rakı kadehine önce rakı, ardından su, en son da arzuya göre buz konur. Bu sıra bozulduğu takdirde, hem anason yukarı çıkar hem de rakının tadı kaçar.

* Aslında rakıya buz konulması önerilmez. Çünkü buz alkolün yukarı çıkmasına neden olur ve rakının tadını bozar. Buz yerine, rakıya soğuk su konması önerilir.

* Şişedeki son rakı damlası eşit şekilde paylaştırılır.

* Rakı yalnız başına içilen bir içki değildir. Mutlaka yanında uygun mezelerle içilmelidir.

* Rakıya en çok yakışan balıklar çupra ve levrektir. Başlıca rakı mezeleri ise tam yağlı koyun peyniri, turşu, Topatan kavunu ve Çengelköy domatesidir.