kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Evde vakit nasıl geçer?

26.07.2008
Kitapta benim çok ilgimi çeken bir bölüm de Gymboree ve Zero-to-Three Çocuk Gelişim Vakfı ile birlikte oluşturulan "0-6 aylık bebeğinizle evde nasıl vakit geçirebilirsiniz?" bölümü oldu. İşte yapabilecekleriniz:

* Bebeğinizin dünyaya yeni bir gözle bakmasını sağlayın. Boyun, omuz, kol kaslarının gelişimi için bebeğiniz karın üstü yatarken, kollarının ya da göğsünün altına silindir şeklinde bir minder yerleştirebilirsiniz. Küçük bir battaniye veya havluyu yuvarlayın ve iki tarafından saç lastiğiyle tutturarak minder elde edebilirsiniz. Bunu ayna karşısında yaparak daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

* Bebeğinizle sörf yapın! Siz sandalyede otururken, bebeğinizi yerde karşınızda oturur vaziyette yerleştirin. Daha sonra havaya kaldırın, başınızın üstünden geçirin ve sırtınızdan yuvarlayın. Ya da siz yerde sırt üstü yatarken, bebeğinizi karın üstü pozisyonda bacaklarınızın üzerine koyup yavaşça yukarıaşağıya hareket ettirebilirsiniz.

* Bebeğinizle sallanma oyunu oynayın. Siz ve bir yetişkin daha bebeğinizi bir battaniyenin içine koyup karşılıklı sallayabilirsiniz. Bu aktivitede sallanan bebek duyusal olarak uyarılır.

* Bebeğiniz kucağınızdayken aynanın karşısına geçin. Onun vücudunun belirli yerlerini işaret ederek konuşun (ağız, göz vs.). Sonra aynada uzaklaşarak sorun: "Bebek nereye gitti?" Yeniden yaklaşarak "Buradaymış," deyin. Bu oyun bebeğinizin bedenine dikkatini artıracak ve sizi diğerlerinden ayırmasına yardımcı olacaktır.