kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başbakanlık yolsuzluğu akademik olarak araştıracak

Yeni Haber
Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu, "Yolsuzluğun Önlenmesi İçin Etik Projesi" kapsamında, kamu yönetiminde etik ve yolsuzluğun önlenmesi konularında 10 adet akademik araştırma yapacak.

Etik Kurulu'nun Avrupa Konseyi ve Avrupa Komisyonu ile birlikte yürüttüğü projede, yapılacak araştırmaların konuları da belirlendi. Konuların belirlenmesinde, daha önce çeşitli kurum ve kuruluşlarca yapılmış olan çalışmalarda elde edilen verilerin yanı sıra, projenin ilk altı aylık uygulama sürecinde kamu kurumlarının temsilcilerinin, yerel yöneticilerin, akademisyenlerin, basın temsilcilerinin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımları ile düzenlenen toplantılarda ortaya konulan görüşlerden yararlanıldı.

10 KONU ARAŞTIRILACAK

Kurul, 2008 yılında Kamu Yönetiminde Çıkar Çatışması, Kolluk Hizmetleri ve Etik, Yerel Yönetimlerde İmar Uygulamaları ve Etik ile Tapu Hizmetleri ve Etik konularını; 2009 yılında ise Sağlık Hizmetleri ve Etik, Kamu İhaleleri ve Etik, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları ve İş Etiği, Gümrük Hizmetleri ve Etik, Kayıtdışılık ve Etik ile Toplumda Etik Kültürü ve Arka Planı konularını akademik olarak araştıracak.

2008 yılı akademik araştırma çalışmaları 1 Ağustos-22 Aralık tarihleri arasında yapılacak. 2009 yılı programlamasına ilişkin süreç Eylül 2008'de yapılacak duyuru ile başlayacak.

AA