kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
There Will Be Blood / Kan Dökülecek (Tiglon)
Film: * * * * Ekstralar: **
Her filmiyle kendini biraz daha kabul ettiren yönetmen Paul Thomas Anderson, ona yakışır bir epik filmle herkesi büyüledi. Upton Sinclair'in Oil! adlı romanından esinlenerek, 19. yüzyıl sonlarında Kaliforniya'daki petrol çılgınlığını öyle bir anlatıyor ki, izleyici ihtişamı karşısında nefessiz kalıyor. Derbeder gümüş arayıcısı Daniel Plainview'ün petrol uğruna bir çöl kasabasına oğluyla yerleşmesi ve burada inanılmaz bir güç mücadelesine dalmasının öyküsü, açgözlülüğün ve kibirin yeni dünyayı nasıl ele geçirdiğinin de öyküsü.

Fur / Tutku (D Home)
Film: * * * Ekstralar: * * *
Ünlü Amerikan fotoğraf sanatçısı Diane Arbus'un trajik öyküsünde başrol, bu rollere dört dörtlük oturan Nicole Kidman'ın. Sene 1958. Ev kadını Diane, sıkıcı bir evliliğin ortasında, partilerden, insanlardan pek hazzetmeyen birisi. Kocasıyla yaşadıkları apartmana yerleşen Lionel (Robert Downey Jr) hayatını altüst edecektir. Lionel 'aşırı kıllanma' hastasıdır ve peruk imal etmektedir. Diane, Lionel'ın varlığına tutkuyla bağlanır ve hayalle gerçeğin iç içe geçtiği bir dünyaya sürüklenir. Kidman'ın gücüyle kuşattığı, yer yer abartılı, ama mutlaka görülmesi gereken bir yapıt.

Gia (WHV / Tiglon)
Film: * * * Ekstralar: Yok
En sevdiğim dönemi (1970'ler), dönemin ikonu Gia Carangi üzerinden anlatan film, her şeyi olduğu gibi gözler önüne seriyor. Philadelphia'dan çıkagelen Gia, iki yıl içinde Vogue ve Cosmopolitan kapaklarına yerleşecek ilk 'süper model'. Dönemin New York'u: Partiler, seks, kokain, para, içki, yine kokain, yine seks. Studio 54, 'in crowd'. Genç kız, tam da merkezdedir. 1986'da AIDS'den ölene dek (eroin bağımlısı olmuştu). Angelina Jolie başrolde, gayet göz doldurucu ve inandırıcı. Onu model olarak alan ajansın patroniçesi ise, hâlâ etkileyici Faye Dunaway. Hayatlara damga vuran o yıllarla ilgilenen herkes için gerekli bir DVD.

Driving Miss Daisy / Bayan Daisy'nin Şoförü (D Home)
Film: * * * * Ekstralar: * * * *
Katharine Hepburn-Spencer Tracy döneminin ruhunu taşıyan, o klasik Amerikan sineması geleneğinden gelen bu 20 yıllık film, elit-avam ilişkisini, ırkçılığı ve dostlukları anlatıyor. 'Güneyli' Bayan Daisy, dik kafalı, düzenine düşkün yaşlı bir hanım. Bir gün kaza yapınca banker oğlu ona siyah bir şoför tutuyor. Bayan Daisy ilk dönemde sessiz sakin ama kararlı Hoke'u aşağılayıp azarlayacak, ensesinde boza pişirecektir. Ama öykü, bu ikilinin aslında ne kadar ortak yanı olduğunu anlamalarına uzanacaktır. Morgan Freeman'ı tüm dünyaya tanıtan film, 'unutulmazlar' arasında.
Haberin fotoğrafları