kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cumhuriyet: Bombaların kaynağı araştırılmadı

HABER MERKEZİ
Cumhuriyet, gazeteye atılanlarla, Ergenekon bombalarının aynı model olduğunu yazdı. Gazete Danıştay saldırısı davası için de "Bombaların kaynağı araştırılmadan karar verildi" ifadesini kullandı..
Cumhuriyet gazetesi dün gazeteye atılanlarla, Ergenekon soruşturmasında ele geçen bombalar arasındaki bağlantıyı haber yaptı. Gazetenin, bombalar arasında bir ilişki bulunup bulunmadığını sorması üzerine Bomba Bilgi Merkezi'nce hazırlanan raporda, Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen 27 bomba, Muzaffer Tekin'in işyerinde ve Eskişehir'de Fikret Emek'in annesinin evinde bulunan MKE yapımı bombalar ile Necip Hablemitoğlu suikastının azmettiricisi olduğu ileri sürülen İbrahim Çiftçi'nin öldürüldüğü bombaların, Cumhuriyet'e atılanlarla aynı model olduğu belirtiliyor. Bombalardan bazılarının kafile ve stok numaraları, mühimmat modelleri, hatta üretildiği tarihler bile aynı. Gazetenin haberinde şu ifade yer aldı: "Ümraniye'deki bombalarla gazetemize yönelik saldırıda kullanılan ve Necip Hablemitoğlu cinayetinin azmettiricisi olduğu ileri sürülen İbrahim Çiftçi'nin öldürüldüğü bombalar aynı model çıkmıştı. Emekli binbaşı Fikret Emek'in annesinin evinde bulunanlarla gazetemize atılan ilk bombanın da kafile ve stok numarası aynıydı."

MEHMET ALTAN YAZMIŞTI
Gazetede bombaların Muzaffer Tekin ilişkisiyle ilgili, Tekin'in işyerinde yapılan aramada bulunan iki el bombasının mühimmat modelinin gazeteye atılanla aynı olduğu belirtildi. Haberde Danıştay saldırısı davasıyla ilgili olarak da, soruşturma genişletilmeden, bombaların sanıkların eline nasıl geçtiği araştırılmadan davanın sonuçlandığı ifade edildi. Cumhuriyet bombaları ile Danıştay bağlantısını ilk yazan gazetecilerden biri Mehmet Altan'dı. Altan, 5 Haziran 2006'da SABAH gazetesindeki "Cumhuriyet gazetesinin görmediği haber" başlıklı yazısında bombaların ordu malı olduğunun gazetede haberleştirmediğini, "Danıştay baskınına ilişkin hükümet kaynaklı iddialar, kanıtlarla desteklenmiyor" üst başlığının altında iri puntolarla 'Senaryo çöktü' manşeti attığını ifade etmişti.
Haberin fotoğrafları