kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İran ve Türkiye birlikte vurdu

Hüseyin KAÇAR / DİYARBAKIR/SABAH
Türk savaş uçakları dün K. Irak'ta 3 ayrı bölgeyi bombaladı. İran ordusu ise PKK'nın denetimindeki bölgeleri 1 saat top ateşine tuttu..
Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu KYB'ye (Kürdistan Yurtseverler Birliği) bağlı 'Pukmedia' isimli internet sitesi, dün Türk savaş uçaklarının Kuzey Irak'ın Amediye kasabasına bağlı 3 bölgeyi yoğun biçimde bombaladığını ileri sürdü. Pukmedia'da yer alan habere göre, Türk savaş uçakları dün sabah saatlerinden itibaren Kuzey Irak'ın Amediye kasabasına bağlı Nerve, Rekan ve Niheli bölgelerini bombaladı. Haberde, çok sayıda savaş uçağının bombardımana katıldığı ve hava saldırısının uzun sürdüğü ileri sürülürken, herhangi bir kayıp yaşanıp yaşanmadığı konusunda ise bilgi verilmedi. KYB'nin sınır ötesi hava operasyonu iddiasıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu arada, Zap kampına yönelik son hava harekâtında PKK'nın 2. adamı konumunda bulunan silahlı kanat sorumlusu Suriye uyruklu terörist 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in ağır yaralandığı iddiaları terör örgütü tarafından yalanlandı. Terör örgütüne yakın kaynaklardan yayınlanan haberlerde, örgütün silahlı kanadı HPG'nin (Halk Savunma Güçleri) sözde Anakarargâh Komutanı Bahoz Erdal'ın söz konusu saldırıda yara almadığı, bu iddiaların psikolojik amaçlı olduğu iddia edildi.

TOPLARLA DÖVDÜ
Türk savaş uçaklarının Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik hava operasyonunun hemen öncesinde ise önceki gece yarısında da İran ordusu, Kuzey Irak'ın Soran kasabasına bağlı Sidekan bölgesini top atışına tuttu. İran ordu birliklerinin Sidekan bölgesinde bulunan terör kampları Hinere, Berkim, Kelmar, Sinin, Sterokan, Lolan, Girde Şivan ve Seroke kesimlerine yönelik uzun namlulu toplarla yaptığı saldırı saat 22.00'de başlayarak 23.00'e kadar bir saat aralıksız devam etti.