kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
FATİH DOĞAN

Kavgalı, gitarlı bir kamp!

Beşiktaş'ın 15 gün süren ilk etap Avusturya kampı, kaptanlar İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman'ın yumruk yumruğa yaptığı kavga ve arkasından kadro dışı bırakılmaları olayıyla sarsıldı. Barıştırırken ikinci kavgaya tutuşmalarına engel olamayan ve eleştirilen menajer Sinan Engin'in düştüğü durum ve medya ilişkilerindeki gerginlik iki gün herkesin gerilmesine neden oldu . Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın korkusu, takımın bu şok kavgadan dolayı ağır bir şekilde sarsılmasıydı. Bu yüzden apar topar Delgado'nun birinci, Nobre'nin ikinci kaptan yapılması gereksiz polemiklerin önüne geçti. Bu ağır cezalar futbolcuları adeta hizaya getirdi. Bir de 11'in gediklisi iki futbolcudan iki önemli yer boşaldı. Artan şanslar her futbolcunun hesabına yeni hesaplar kattı. Korku ile başlayan ve daha sonra sevgi ve arkadaşlığa dönüşen güzel bir ortam oluştu.

YENİ KURALLAR GELDİ
Bundan sonra Delgado şov başladı. Gençlerle şakalaşmalar, gokartta yarışlar, sakatların tedavisinde sağlık odalarında gitarıyla verdiği resitaller. Hepsi bir anda kampın havasını değiştirdi. Delgado sazı ve ipleri eline almaya başlayınca son yemeklerde ilginç bir kural getirdi. "Masadan yemeğini en son bitirenle birlikte kalkılacak. O zamana kadar sohbet edeceğiz" kuralını koyan Delgado, arkadaşlığı artırma çabalarında başarılı oldu. Yabancı futbolcular ise her ne kadar izlenip alınsa da karakterleri merak konusuydu. Sivok, Zapotocny, Seric ve diğerlerinin samimi ve uyumlu tavırları en çok teknik kadroyu sevindirdi.
Bu takım kolej takımı olma yolunda son yıllardaki en önemli adımı attı. Bu havayı sadece para bozabilir çünkü Beşiktaş'ta yabancılar paralarını zamanında alıyorlar, yerliler ise 20 maç başı gibi gecikmeye uğruyor. Parasını zamanında alan kaptan Delgado, parasını geç alan yerlilerin gözünde ne duruma düşer? İşte bu çok düşündürücü.

YABANCILAR VASATTI
Yeni transferlere gelince, göze en çok batanı ve hazır olanı Ekrem Dağ'dı. Rıza Çalımbay'ı andırıyor ve formaya göz kırpıyor. Yabancı futbolcuların idman harici uyumlu yapılarına rağmen sahada uyum sorununu aşamadıkları görüldü. Serdar Kurtuluş ve Nobre'nin hırsı, Fahri'nin inadı ya da gençlerin kalitesi bu kampa damgasını vurdu.

2. SINIF ORGANİZASYON
Bu kadar ağır yüklemelere rağmen sakatsız takımı ayakta tutan sağlık ekibini de unutmamak gerek. Maçlara ağır idmanların ve yorgunluğun izleri yansıdı. Beşiktaş amatör sahalarda, kendisine yakışmayacak şartlarda ve ikinci sınıf menajer organizasyonlarıyla iyi giden takıma adeta nazar boncuğu takmış bir halde maçlar çıkararak kampı tamamladı.