kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Orkun BULUT (Vatan)

Bodrum'un nabzını tutanlar ne diyor?

Orkun BULUT (Vatan)
'Bayülgen Bodrum'da çalışsa işleri flu çıkar'

10 yıllık gazeteci. Kendisine magazinci diyor, yaptığı hiçbir işi hatırlamıyor, ona göre her gün yeni haber yaratmak gerekiyor. Açık çalışmayı seven Orkun, masa başında iş yapmakta sıkıldığından sahaya çıkmış. Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) ödüllü. Haber olmak için arandığı da, haber bulmak için saatlerce mekânlarda gezindiği günler de olmuş. Magazincilere kızan Okan Bayülgen'in Bodrum'da çekeceği fotoğraflarının flu çıkacağına inanıyor, çünkü ona göre Bayülgen; "Magazin basınını eleştirmekte pek de haklı sayılmaz."

Tarkan ABDULLAHOĞLU (Güneş)
'Bir kare Seda Sayan çekmek için...'

10 yıllık gazeteci. Kendine Bodrum'da paparazzi, İstanbul'da magazinci diyor. Charlize Theron'un Türkiye'deki tek fotoğrafını o çekmiş. Gizli çalışmayı tercih ediyor. Seda Sayan'ı çekmek için balkonda iki gün, sırtı güneşten haşlanıncaya kadar beklemiş. Ona göre iş biraz da kısmete bağlı. Mesela Sayan'ı çekerken kısmeti ona yardım etmiş. İstanbul'da Reina, Şamdan gibi mekânlara rutin turlar düzenliyor, istemeyen olursa fotoğraf çekmiyor. Ona göre Hülya Avşar bile Sezen Aksu'yla yan yana gelip haber olmak ister, yani magazin basınında ona göre haberin sonu yok.

Halil ÇİLİNGİR (Takvim)
Muhabirin intikamı acı olurmuş...

Dört yıllık gazeteci. Teoman'a yumruk attığı iddia edilen gazeteci. Hatta kendisi de haber olmuş. Teoman'ın onu dava ettiği gün, Teoman'ın seks yaparken fotoğrafları internet aracılığıyla ona ulaşmış ve bir gazete bu tesadüf üzerine 'Muhabirin intikamı' başlığını atmış. Hüsnü Şenlendirici'yi bankta çeken de o. Gizli işin daha değerli olduğunu söylüyor. Ona göre magazin muhabirine 'düşük' gözüyle bakılıyor ama kamusal iş yapıyorlar. "Biz röntgenciysek ABD'dekiler ne iş yapıyor?" diyen Çilingir, kurmaca iş yapmadığını belirtiyor.

Ömer KARAHAN (Akşam)
Vatandaş aç ama magazin haberine'

Üç yıllık gazeteci. Üniversitede, 'Haberde magazinleşme' başlıklı yüksek lisans tezi hazırlamış. Ailesinin bile yaptığı işe saygısı yokmuş ama Karahan yine de mesleğini seviyor. Ceyla Göllükçü'yü yakalamak için otele müşteri kılığında girmiş, fark edilince kaçmış ama herkesin peşinde olduğu fotoğrafı da çekmiş. Ona göre mahallede bira, Reina'da votka içen ünlülerin varlığı, magazin âleminin kötüleşmesinin temel nedeni. Meselelere teorik yaklaşan Kahraman'a göre; "Vatandaşın magazin haberlerine olan açlığını doyurmakla meşguller."

Hilmi ELİTAŞ (ATV/Özel Hat)
'Özcan Deniz'in sesi pek güzel geliyordu'

Yedi yıllık gazeteci. Küçük kamerayla çalışıyor. Bu Elitaş'a hem rahat hem de gizli çalışma imkânı veriyor. Yaptığı işe paparazzilik diyor ama mesleğinin ABD'de olduğu kadar saygı görmemesinden şikâyetçi. Özcan Deniz'in ses kasetini ele geçirmiş. Gece ve gizli çalışmayı daha çok seviyor. Elitaş'a göre büyük kameralar mesleğe girdi, mesleğin havası bozuldu. Çünkü büyük kameraların varlığı işin gizliliğini engelliyor. Büyük kameraların yaktığı ışık ortalığı aydınlatınca, haberin doğallığı da uçuyormuş. Elitaş'ın kendisi de kamera kullanıyor; ama avuç içi kadar.

Uğur KALEBAŞ (Kanal 1)
'Magazinin fay hattı Türkbükü'nden geçer'

Hem kameraman hem de haberci. Büyük bir kamera taşıyor, dolayısıyla açık çalışmak zorunda kalıyor. Reha Muhtar'a yapılan silahlı saldırıyı saniye saniye çeken, Kalebaş, "Türkbükü'ne görünmek isteyenler geliyor, bu da benim işimi kolaylaştırıyor," diyor. Kalebaş, - "Türkiye'nin merkezi Bodrum'sa, magazinin fay hattının da Türkbükü'nden geçtiğini," belirtiyor. Onun zaman içinde öğrendiği ve birçok gazetecinin paylaştığı tüyoya göre; eğer bir kareyi çekemiyorsan çektirme. Yani senin gazetende çıkamayan, başkasında da çıkmamalı.
Haberin fotoğrafları