kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Taksim bizi korkutmamalı'

AA
Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos Kıbrıs sorununun jeopolitik olduğunu öne sürdü ve "Taksim bizi korkutmamalı" dedi ..
Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos, "Taksim bizi korkutmamalı" dedi. Rum basınına göre, Rum devlet televizyonunun (RİK) bir programında konuşan 2. Hrisostomos, Kıbrıs sorununun, "Kıbrıslı Türkler ve Rumlar arasındaki anlaşmazlık olmadığını, sorunun jeopolitik olduğunu herkesin anlaması gerektiğini" ifade etti.

'SORUN JEOSTRATEJİK'
"Buradaki sorun jeostratejiktir'' diyen Başpiskopos 2. Hrisostomos, şu görüşleri savundu: "Türkiye, elinin Kıbrıs'ın tamamının üzerinde olmasını istiyor, taksim istemiyor. Siyasiler, taksimin korkunçluğunu dillerine sakız edebilirler, ancak bana göre taksimi, çıkarlarından dolayı ne Türkler istiyor, ne de İngilizler. İngilizler çözüm istiyor, ama kendilerini zorladığımızda anlaşmaya atıfta bulunacakları ve yardımlarına ihtiyacımız olacağı için kendilerine koşacağımız, doğru olmayan bir çözüm istiyor. Her şeyden önce herkeste bir korku olan taksim kelimesi bizi korkutmamalı. Şimdi neyimiz var? Bu taksim değil mi? Bize daha iyisini sundular da biz mi kabul etmedik?"

'ANNAN PLANI KÖTÜYDÜ'
Kıbrıs Rum halkının Annan planını, "mevcut durumdan daha kötü olduğu için reddettiği" görüşünü dile getiren Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos, sözlerini şöyle tamamladı: "Bize, taksimden daha beterini sundular. Herkes, mevcut durumun çözüm olmadığını haykırıyor. Tamam, katılıyorum, çözüm değil. İsterseniz, mevcut durum kötü çözümdür diyelim. Annan planı mevcut durumdan daha mı iyiydi? Kıbrıs Rum halkı planı bu yüzden reddetti. Bana daha kötüsü sunulsa kabul mü edeceğim?"