kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Genelkurmay: Güvencemiz yargı

TSK'nın organize bir yıpratmayla karşı karşıya olduğunu açıklayan Genelkurmay Başkanlığı, Dağlıca belgesini basına sızdıranın da bulunduğu belirtti..
TÜRK Silahlı Kuvvetleri dün gece geç saatlerde internet sitesinden yaptığı yazılı açıklama ile son günlerde medya üzerinden TSK hakkında yapılan haberlere sert yanıt verdi.

SİSTEMATİK SALDIRI VAR: TSK, organize bir yapı içinde menfur bir saldırıyla karşı karşıyadır. TSK aleyhindeki boyutlu ve sistematik faaliyetlerin gelecekte de devam edeceği değerlendirilmektedir. Başarısız kalmaya mahkum bu saldırılara karşı, Silahlı Kuvvetler, kendisini koruyacak tedbirleri alacaktır. Bu tür saldırılara karşı TSK'nın en önemli güvencesi, yasal organlar ve Türk yargısının yanılmaz adaletidir.

TSK'YI TANIMIYORLAR: (Taraf gazetesi kastedilerek) Bir gazetede, Genelkurmay Başkanlığı'nca hazırlanan Bilgi Destek Planı olduğu iddia edilen bir belge ile ilgili haber yayımlanmıştır. "Kayıtlarda Komuta Katı tarafından onaylanmış böyle bir resmi evrak veya plan bulunmadığı" açıklaması yapılmasına rağmen bu ifadenin, "Komuta Katı bilgisi dışında böyle bir plan var" diye yorumlanması ancak TSK'yı hiç tanımamakla mümkündür.

BİLGİ DESTEK PLANI YOK: Genelkurmay açıklamasında, Bilgi Destek Planı için büyük harflerle "TSK'DA BÖYLE BİR PLAN KESİNLİKLE MEVCUT DEĞİLDİR" vurgusu dikkat çekti. Açıklamada, "Bu sözde planı üreten, Genelkurmay Başkanlığı'na mal eden veya kendilerine ulaşan her belgeyi doğru kabul ederek yayımlayan anlayışın ne kadar etik, demokratik ve yasal olduğu ortadadır" denildi.

TAM BİR SORUMSUZLUK: Başka bir gazetede yayınlanan haberde, "Yoksa bu plan Genelkurmay Başkanı'nın bilgisi dışında Kara Kuvvetleri tarafından mı hazırlandı?" şeklindeki soru, tam bir sorumsuzluk örneğidir. TSK'ya ve komutanlarına karşı mesnetsiz saldırı özelliği taşımaktadır.

BASKIN İSTİHBARATI DOĞRU: (Taraf Gazetesi kastedilerek) Bir gazetede komutanlığın PKKKongra- Gel terör örgütünün olası eylemlerine ilişkin "Gizli" mesajı yayımlamış ve Dağlıca'ya yapılacak saldırının bu mesaj ile bildirilmesine rağmen tedbir alınmadığı yönünde bir iddiada bulunmuştur. Yayımlanan mesaj gerçek bir belgedir. Tehdide maruz tüm birimleri uyarma amacı taşımaktadır. Alınan duyumların istihbarat haline getirilmesi ve eylem ikazı olarak yayımlanması, TSK'da standart bir uygulamadır. Bu ikazla, bölgedeki birliklerde emniyet tedbirleri artırılmış ve Dağlıca'da konuşlu unsurlarımız gerekli tepkiyi göstererek, hain saldırının asıl amacına ulaşmasını engellemişlerdir.

BELGEYİ SIZDIRAN BULUNDU: "Gizli" gizlilik dereceli askeri evrakın sızdırılması ve basın yoluyla yayımlanması tamamen yasa dışı bir eylem olup, konu yargıya intikal ettirilmiştir. Kurum içinde yapılan araştırmada, mesajın nereden ve kimler tarafından dışarıya sızdırıldığı tespit edilmiş ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır. ANKARA