kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MGK'da güvenlik ve enerji konuları masaya yatırıldı

AA
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı sona erdi.

MGK'nın haziran ayı olağan toplantısı, 5 saat 15 dakika sürdü.

Toplantıda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de enerji güvenliği ve Türkiye'nin enerji politikalarına ilişkin bilgi verdi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, güvenlik güçlerinin terör örgütüne karşı yürütmekte olduğu operasyonlar ve önlemler, Irak'taki güncel gelişmeler ile Türkiye'nin artan enerji talebi karşısında alınacak önlemler üzerinde duruldu.

MGK Genel Sekreterliği tarafından toplantının ardından yayımlanan basın bildirisinde, şöyle denildi:

''Ülkemizin asayiş ve güvenliğini etkileyen iç ve dış gelişmeler kapsamlı bir şekilde değerlendirilmiştir. Güvenlik güçlerinin terör örgütüne karşı yürütmekte olduğu başarılı operasyonların ve terörle mücadelenin bütün boyutlarındaki önlemlerin kararlılıkla sürdürüleceği bir kez daha vurgulanmıştır.

Irak'ta siyaset ve güvenlik alanlarında meydana gelen güncel gelişmeler ile Irak makamları ve Iraklı grup ve oluşumlarla yapılan temasların sonuçları gözden geçirilmiştir. Irak ile milli menfaatlerimiz doğrultusunda yürütülen işbirliğinin Irak halkının temel ihtiyaçlarının karşılanmasına da katkı sağlamak suretiyle Irak'ın genelinde ve bölgede istikrarın teminine yardımcı olacağı belirtilmiştir.

Dünyada enerji sektörünün genel görünümü ile Türkiye'nin enerji güvenliğine ilişkin politikaları ele alınmıştır. Ülkemizin artan enerji talebinin karşılanması, ithalat bağımlılığımızın azaltılması ve iklim değişikliğiyle mücadele hedefleri kapsamında; yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından azami ölçüde yararlanılması, komşu ülkelerle işbirliğinin artırılması ve nükleer enerjinin önemiyle Türkiye'nin enerji geçiş ülkesi ve merkezi olarak oynayacağı rol üzerinde durulmuştur.''