kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Kendim gibi döneceğim'

ANKARA
ABD'de yaşayan Fethullah Gülen, Yargıtay'ın beraat kararı sonrası, "Humeyni gibi dönecek" iddialarına karşı bu yanıtı verdi..
Türkiye'nin yaşadığı 28 Şubat 1997 süreci sonrası 22 Mart 1999'da Amerika'ya giden Fethullah Gülen, Yargıtay'ın hakkındaki beraat kararı sonrası ilk kez konuştu. Kendisine yakınlığıyla bilinen "Herkul.org" adlı internet sitesine konuşan Fethulla Gülen, Türkiye'ye ne zaman döneceği ve Humeyni benzetmesine ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

TÜRKİYE'NİN MESELESİ
"Dokuz on senem beyhude geçti. Bunlar benim en acılı yıllarım oldu. Ben İranlı değilim ki Humeyni olayım; onun iddialarını hiçbir zaman taşımadım ki Türkiye'ye Humeyni gibi döneyim. Ne karakter bakımından, ne mezhep bakımından, ne ülke bakımından Humeyni ile hiçbir zaman bir alâkam olmadı. Beni Humeyni'ye benzetenler bir gün çok utanacaklar. Bir gün Türkiye'ye dönersem kendim gibi dönerim." Kararla ilgili "Artık mesele şahsi mesele olmaktan çıkmıştır; bir heyet meselesi, bir hareketin meselesi ya da Türk toplumunun meselesidir" diyen Gülen, yaşadıkları nedeniyle kırgınlığı olmadığını söyledi. Gülen şöyle konuştu: "Hazreti Pir'in dediği gibi, 'Beni memleket memleket sürgüne gönderenlere hakkımı helal ediyorum, zindanlarda yer hazırlayanlara, idam sehpası hayal edenlere hakkımı helal ediyorum.' Hak iddia etmeyeceğim. İçimde hiç kimseye karşı hınç taşımıyorum." Beraat kararını "Mahkemede olumlu karar verenler de hakkaniyetin ve adaletin gereğini yapmışlardır" diye değerlendiren Gülen, şunları söyledi: "O kadar tahribata ve o kadar baskıya rağmen, adaletin böyle tecelli etmesi Türkiye'de hâlâ hak ve adalet hesabına hüküm verecek hâkimlerin bulunduğunu gösteriyor ve bu da ülkemiz adına hepimizi ümitlendiriyor."