kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TRT'de emekli olana yüzde 30 fazla ikramiye

Yeni Haber
Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu İle Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunda Değişiklik yapıldı. TRT bundan sonra Türkçe dışında farklı dil ve lehçelerde de yayın yapabilecek. Personel alımlarında kısıtlamaya giden TRT'nin ayrıca 7 bölge müdürlüğü da kapatılacak. Emeklisi dolan personelin, 3 ay içinde başvurması halinde emekli ikramiyeleri yüzde 30 fazlasıyla ödenecek.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu İle Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yasaya göre, TRT, radyo ve televizyon kurumları ile sözleşme, anlaşma ve protokol yapılabilecek. TRT, uluslararası kurumlar ile yapacağı sözleşmelerde ise Başbakan'ın onayını alacak. TRT, değişiklik bundan sonra Türkçe dışında farklı dil ve lehçelerde de yayın yapabilecek.

GENEL MÜDÜR YARDIMCISI OLMAK İÇİN ARTIK 15 YIL MEMURLUK YAPMAYA GEREK YOK

TRT'de Genel Müdür yardımcılarının atanmasında, 15 yıllık devlet memurluğu yapması şartı aranmayacak. Genel müdür yardımcısı, kamu kurum ve kuruluşlarında veya televizyon, radyo, haberleşme, bilgisayar, telekomünikasyon, elektronik, kitle iletişimi, hukuk, işletme, iktisat, maliye, ekonomi, sanat veya kültür alanlarında en az 12 yıl hizmeti bulunanlardan atanabilecek. Genel müdür yardımcılarından birinin elektronik yüksek mühendisi olması şartı da aranmayacak.

Değişiklik ile TRT'de bazı daire başkanlıkları kapatılırken, yeni daire başkanlıkları da açıldı. Yasaya göre TRT'nin taşra teşkilatı, Genel Müdürlüğe bağlı müdürlükler ve haber bürolarından oluşturulacak. Kurum, yurt dışında büro açabilecek, bu bürolarda personel çalıştırabilecek. Böylece TRT'nin 7 bölge müdürlüğü kapatılacak.

PERSONEL ALIMINA SINIR


Yasaya göre TRT'nin hizmetleri memurlar, sözleşmeli personel ve geçici personel eliyle gördürülecek. Özel bilgi ve ihtisasından yararlanmak üzere en fazla 10 Genel Müdür Müşaviri istihdam edilebilecek. Yayın, yapım, teknik ve bilişim hizmetlerini yürütmek ve sayısı 300'ü geçmemek üzere kurumca yapılacak sınavla personel alınabilecek. Böylece uygulamaya göre ihtiyaca göre sınırsız sayıda personel alma yetkisine üst sınır getirilmiş oldu. Yabancı uyruklular da sözleşmeli olarak istihdam edilebilecek. Bu personelin sözleşme usul ve esaslarıyla ücretleri, Yönetim Kurulu tarafından tespit edilecek.

TRT'DE İKRAMİYE İLE EMEKLİLİK TEŞVİKİ

Kurum personelinden emeklilik hakkını kazanmış olanlara, kanun değişikliğinin yayımından itibaren üç ay, bu hakkı 2008 yılı sonuna kadar kazanacak olanlara da kazandıkları tarihten itibaren iki ay içinde emeklilik başvurusunda bulunmaları halinde, emekli ikramiyeleri yüzde 30 fazlasıyla ödenecek. Ancak, bu kapsamda emekli olan personel, emekli oldukları tarihten itibaren üç yıl içinde Kurumda yeniden istihdam edilemeyecek.

(ANKA)