kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Teknolojiler üzerine araştırma yapan Türk şirketi Cyberia Corporation'ın sahibi Robert Yaris.

Uzaya gitmek hayal olmaktan çıkıyor!

ZEYNEP GÜLER CEYLAN
Türkler de artık uzaya ayak basacak! dobadi.com isimli internet sitesi, üyeleri arasında düzenlediği 'Türkler Uzayda Kısa Film Yarışması'nda birinci gelen şanslı kişiyi 2009 senesinde fezaya fırlatacak!..
NASA, Cyberia Corporation, Virgin Galactic ve www.dobadi.com arasındaki anlaşma ile 2009 yılında bir Türk uzaya gidecek. Şanslı kişi aynı zamanda NASA eğitmenleri tarafından göreceği eğitimin ardından 'İlk Türk Astronot' unvanını da alarak tarihe geçecek.

HALK SEÇECEK...

Bu organizasyonun başında teknoloji üzerine araştırmalar yapan Türk şirketi Cyberia Corporation'ın kurucusu Robert Yaris bulunuyor. Bir gençlik sitesi olan www.dobadi.com aracılığıyla yarışma düzenlediklerini belirten Yaris şunları anlatıyor: "Türkler Uzayda başlıklı kısa filmlerle yarışmaya katılım sağlanacak. Katılmak isteyen, maksimum 11 dakikalık filmlerle yarışmada yer alacak. Prodüksiyonun çok kaliteli olmasına gerek yok. Cep telefonuyla bile çekebilirler. Sonuçta birinciyi halk oylaması belirleyecek. Son katılım tarihi ise 31 Aralık 2008." Katılımcılarda esas olarak üç şart aradıklarını belirten Robert Yaris, "İlk şartımız temel derecede İngilizce bilmesi, ikinci şartımız sağlık yeterliliğinin olması ve üçüncü şartımız ise 18 yaşın üstünde olması" diyor. Yaris, birinci seçilen şanslının NASA eğitim merkezi NASTAR tarafından bir haftalık eğitim göreceğini belirtiyor.

TOPALOĞLU TANITACAK
Organizasyonun önümüzdeki günlerde çekilecek tanıtım filmlerinde de 'Uzaylı Türkücü' Mustafa Topaloğlu yer alacak. Topaloğlu ile çalışacakları için çok mutlu olduklarını belirten Yaris, "Birinci seçilecek kısa filmin uzun metrajını çekmekle alakalı projemiz var. Şu anda bunun üzerinde tartışıyoruz. Hatta bu filmde hem Topaloğlu'nu hem de birinci yarışmacıyı oynatmayı planlıyoruz. Tabi bu şu anda görüşme aşamasında" diye konuşuyor. Bilgi için: www.dobadi.com
Haberin fotoğrafları