kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tarih: 20 Haziran 2008 Yer: Mostar-Bosna Hersek Saat: 00.15

Bosna'da Hırvatlar Türkleri tutan Müslümanlara saldırdı

Bosna Hersek'in Mostar kentinde maç öncesi "Kavga çıkacak" ihbarı alan polisin önlemleri yetmedi. Hırvatlar, Türkiye için sevinen onlarca kişiyi yaraladı..
Bosna Hersek'te korkulan oldu. Ülkede yaşayan Hırvatlar ile Türkiye'yi destekleyen Bosnalı Müslümanlar arasında kavga çıkmaması için alınan önlemler yetmedi. 1000'den fazla polisle korunan Mostar kentinde maç sonrası üzgün Hırvatlar alkolün de etkisiyle saldırganlaştı. Zaferi kutlamak için sokağa dökülen Bosnalı Müslümanlara saldırdı. Çöp tenekelerini ateşe verdi. Polisin biber gazıyla müdahalesiyle ortalık savaş alanına döndü. Onlarca kişi çatışmalarda yaralandı. Komandoların gözetim için yerleştirildiği hapishanelerde ise herhangi bir olay yaşanmadı.

VİYANA'DA MEYDAN SAVAŞI
Önceki akşam maçın oynandığı Avusturya'nın başkenti Viyana'da da kavga çıktı. Son saniyede gelen gol ve penaltılara çok öfkelenen Hırvat taraftarlarla Türkler birbirine girdi. Maçların izlendiği büyük meydanda yaşanan kavgada yumruklar havada uçuştu. Meydanda maçı birlikte izleyen Türk ve Hırvat taraftarlar arasında, son penaltıdan sonra çıkan olaylar polisin araya girmesiyle bastırılabildi. Viyana Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Christian Stella, Türk ve Hırvat taraftarlar arasında çıkan kavgada gözaltına alınan 12 kişiden 5'inin Avusturya, 6'sının Hırvatistan, birinin ise Bosna Hersek vatandaşı olduğunu kaydetti. Gözaltına alınan Türk olmadı. Birçok Hırvat taraftar arabaların camlarını kırarken aralarında Nazi selamı yapanların da olması dikkat çekti. Maç sonrası havaya açılan ateş nedeniyle 18 yaşında bir Türk yaralandı.

*PENALTI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

*İŞTE SEMİH'İN MUHTEŞEM GOLÜ

*HIRVATİSTAN-TÜRKİYE MAÇI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

*BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN YARI FİNAL SEVİNCİ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

*"BİLİC TERİM'E SUS İŞARETİ YAPTI" FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

*HIRVATLARIN ÇÖKÜŞ ANININ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Haberin fotoğrafları