kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

Yorumcu 11'i nasıl oynadı?

Her futbol şampiyonasında grup maçları biter bitmez "Altın Karma" yapmak adettendir. Ben de ekrandaki futbol yorumcularının performansını değerlendirmeye çalıştım:

KAZIM KANAT: (* * * *) Şampiyonanın en başından beri "Bizim takım şampiyon olur" diyerek yaptığı "kanat bindirmeleri" şimdilik başarılı oldu. "Çekleri yüzde 99 yeneriz" dedi, tutturdu. Şutlarındaki isabet oranı çok yüksek.

AHMET ÇAKAR: (* * * *) Her takımın sahip olmayı düşlediği bir yıldız. Topu ayağına geçirdiğinde "adam eksiltme" yeteneği çok yüksek. Tribünlere oynamayı seviyor.

AZİZ ÜSTEL: (* *) En geride "süpürücü" olarak görev yapıyor. Oyunu parlak görünmese de tam bir takım oyuncusu.

ÖMER ÜRÜNDÜL: (* *)
Gerçek oyununu henüz ortaya koyabilmiş değil. Şimdilik top sürmüyor da, ayağında geveliyor gibi. Yavanlık ve sıradanlıktan kıvrak vücut çalımlarıyla sıyrılmak zorunda.

GÜRCAN BİLGİÇ: (* * *) "Sakin atın çiftesi pek olur" misali, "cool" duruşuna rağmen uzaktan çektiği sert şutlarla özellikle Fatih Terim'i çok zorluyor. Son programda, "Maçlar rakiplerle değil de basın ve futbolcular arasında geçiyor sanki. Ama takımımız başarılı olsun da biz hep 8-0 mağlup olmaya razıyız" diyerek, tribünlerden alkış almasını bildi.

UĞUR MELEKE: (* * * *) Avrupa'daki başarılı temsilcilerimiz gibi. Yaşlı kıtanın futbol arşivini adeta kafasında taşıyor. Avrupa Futbolu konusundaki engin bilgi ve tecrübesini yerinde ve zamanında kullanmasını biliyor. Bu özelliğiyle tam bir oyun kurucu.

BÜLENT TULUN: (* * *) İlk kez İsviçre'de forma şansı bulmasına rağmen başarılı bir oyun ortaya koydu. Pasları, şutları net ve isabetli. Topu fazla dolandırmadan direkt hücum varyasyonlarına dönüştürebiliyor. Yeni sezonda televizyon liginin büyük takımlarından birinde forma şansı bulabilir.

ŞANSAL BÜYÜKA: (* * *) Oyunu iyi okuyor. Tecrübesini konuşturuyor. Çek Cumhuriyeti maçından sonra mutluluktan sarhoş hali unutulmazdı. Hem rakiplerini hem de yanındaki Erman Hoca'yı marke etmekten yoruluyor.

ERMAN TOROĞLU: (* *) Yorumcular takımının ağır topuydu ama ligdeki kadar başarı gösteremedi. "Fatih şimdi 'Nasıl geçirdim' diyordur" dışında ses getiren bir yorumu olmadı. Avrupa'da oynarken, ligde olduğu kadar cesur değil. Sanırım Avrupa Futbolu konusunda biraz daha ders çalışmaya ihtiyacı var.

RIDVAN DİLMEN: (* * * * *) Takımın en başarılı oyuncusu. Bir Lig TV defansında izliyoruz, bir NTV forvetinde. Sahada basmadık yer bırakmadığı gibi, tam bir gol koklayıcısı. Çek maçının son dakikalarında "Çekler dağıldı, bu iş penaltılara kalmaz" dedi, 90'dan çaktı! Hem cesur, hem bilgili, hem kıvrak. Allah her takıma böylesini nasip etsin.

SERGEN YALÇIN: (* * *) Ekranda ilk kez forma giymesine rağmen, 40 yıllık yorumculara taş çıkarttı. Yıllardır beyniyle sol ayağına hükmederken herkesi büyülemişti. Şimdi mesafe daha kısa olduğu için çenesine hükmetmekte hiç zorluk çekmiyor.