kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Ve Çeşmeee!

Ey benim vitrinime değil, iklimime gelen pek kıymetli okur! Malum, yazarınız yıllardır güneşi gördü mü, Çeşme-Alaçatı'ya kendini atar. Bütün yaz çat İstanbul'da çat Alaçatı'da olurdu. Şimdi geri dönüşüm muhteşem olsun bari! Hadi size dört dörtlük, dört günlük Çeşme seyahatimi çiziktireyim. Peşin peşin boynumu bükerek söyleyeyim Çeşme hala boş! Ilıca'daki evlerin birçoğu açılmamış bile... Bu kez Çeşme'nin amiral gemisi Sheraton'da kalıyorum. Sadece Sheraton'da iş var zaten. Ve şanslıyım ki deniz kaymak gibi... Hava cayır cayır o ayrııı... Ha cayır cayır demişken ablam Zeynep güneşlenme uzmanı! Bir kere saat kurmadan asla yatmıyor.

SHERATON SPA...
Yirmi dakika ön yatıyor bip biiip alarm, haydaa şimdi de yirmi dakika arka. Yok güneş tepedeyken şezlong düz tutulacakmış, yok arka bacakların eşit yanması için şezlonga ters yatıp bacaklar dikilecekmiş. Bi de amuda kalksak bari! İkoncan çatlasın! Artııı kremlenme ve bakım seansları var ki sormayın! Bizimki 'güneş zararlı' tayfasından değil, anasının kızı! Eee her şeyden vazgeçerim, havamdan aslaaa... İkinci gün ben bu güneşte fenalık geçiririm, peki ne edeceğim? Doğru Sheraton Spa'ya. Sonunda Spa insanlardan oldum ben de. Zaten neyin altını çizip dalga geçersem, başıma geliyor. Hayaaat beni neden bozuyosuuun? Ama nefis bir spa! Zeynep'le önce saunaya giriyoruz... Sonra ter basıyor kaçıyoruz. O da ne? Adventure Shower! Macera dolu yaniii. Tuşlara basıyorsun. Birinde kuşlar ötüyor duş hafif hafif ıslatıyor. Diğerinde 'Lost' halt etsin. Ortaya karışık orman sesleri, şimşekler. "Sawyeeeer yetiş!" Çok eğlenceli! Abla kardeş gülmekten kırılıyoruz... Bir de üstüne ayıptır söylemesi, Balili kızlardan masaj. Özellikle Made'yi tek geçerim.

ALAÇAT KIREVİ
Hadi bu kadar Sheraton yeter! Gelelim Alaçatı'ya. Ah tatlım tatlım Alaçatım ve en güzel günlerimi geçirdiğim Alaçat Kırevim. Kimi yollasam "Yahu ben iyileştim Ayşe" diye arıyor geri. Öyle özel bir yer... Bir akşam Kırevi hatırası yapmalıyız. Geçen yılki bütün tayfa orada. Bahçeye uzun masayı kuruyoruz. Patlıcan-biber kızartmalar, salata, balık, İsmet'in köfteleri bir de rakı! (RTÜK köşemi de kapatır mı acaba?) Eh bu da Alaçatı'nın longtable'ı olsun İzzet Çapa! Zeytin ağacımız karşımızda... Sohbet müthiş! Her şey bıraktığım gibi. Ayşe mutfakta. Destina zıp zıp! Ayşenur cool kadın. İsmet'in eşarbı kafasında, Hakan maç derdinde, Haşo çimlerde yuvarlanarak gülüyor. Ben yine fotoğraf çekme peşindeyim. İşte yuvam! Huzur ve mutluluk bu olsa gerek... Ay yazarınızın gözünde iki damla yaş dondu kaldı sayın okur! Hıncalım! Bir dahaki sefere hep beraber inşallah! Hadi Çeşme top 5 yapalım da toparlanalım.