kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
Bucket List / Şimdi ya da Asla (WHV / Tiglon)
Film:
* * * * / Ekstralar:
Hayat dediğin nedir ki? Bir gün gibi gelir geçer. Yaşlılık ve ölüm, fanilerin pek üzerinde durmadığı bir mevzu. Yönetmen Rob Reiner, 70'lerinde kanser teşhisi konan iki şahsın hayatla son kez buluşmasını anlatmış. Hayli yoksul teknisyen Carter Chambers (Morgan Freeman) ve Fortune dergisinin ilk 500 milyarderler listesine giren Edward Cole (Jack Nicholson), "6 ay ömrünüz var," uyarısıyla aynı hastane odasında kader birliği yapar. Bu muhteşem 'yaşasın hayat!' filminde, iki kafadar hayal edip de yapamadıklarını tek tek yapacaktır.

La Faute a Fidel / Fidel'in Yüzünden (A&E Film)
Film:
* * * * / Ekstralar: * * *
Sıra kızlarda. Costa'nın kızı Julie Gavras, bu ilk filminde Gerard'ın kızı Julie Depardieu'ya Marie rolünü vermiş. Hikâye enfes. 70'lerin başı. 9 yaşındaki Anna, gayet tasasız bir hayat yaşarken, avukat babası Fernando, annesi Marie'yi yanına alıp Şili'ye iş gezisine gider. Baba Şili'den Fidel gibi sakallı döner, anne de devrimci olmuştur! Aile 'proleterya kavgası' için rahat evden taşınır ve Anna'ya hayat zehir olur! Mükemmel bir senaryo ve harika oyunlarla hafızada hep kalacak bir film.

Alatriste / Komutan Alatriste (D Home)
Film:
* * * * / Ekstralar: *
Tarihin içlerine uzanan görkemli filmlere düşkünseniz, buna bayılacaksınız. 17. yüzyılda İspanya. Zayıf ruhlu Kral IV. Felipe ülkeyi savaştan savaşa sürükler. Paralı ama soylu bir asker olan Diego Alatriste, birçok muharebede kahraman menkıbeleri yazdırmıştır. Alatriste (Viggo Mortensen) dönemin ünlü oyuncusu Maria de Castro'ya âşıktır. Sonunda bir arkadaşının oğlunu himayesine almak üzere İspanya'ya döner. Burada hem bol entrika hem de kanlı dövüşlerin içinde bulacaktır kendisini. Bütün zamanların en pahalı, en 'görsel' İspanyol filmi.

The Boss of It All / Emret Patronum (Assanat)
Film:
* * * / Ekstralar: *
Dogville ve Idiots gibi filmlerden iyi tanıdığımız Danimarkalı 'deneysel' sinemacı Lars von Trier bu kez komediyi deniyor. Kazançlı bir IT firmasının sahibi olan Bay Ravn, pek canı çekmediği için kimseyi CEO olarak atamamıştır. Yönetim kurulunun altı üyesi de sürekli 'seyahatte' olan CEO'yu merak etmez. Gün gelip de bir İzlandalı firmayı satın almak için CEO ile görüşmek isteyince iş karışır. Bay Ravn, CEO rolü oynayacak kabiliyetsiz bir oyuncu bulur. Altı yönetim kurulu üyesinin ve İzlandalının hayatı darmadağın olacaktır. Hikâyeyi seveceksiniz ama Lars von Trier gene eğlenmek için sahneleri 'automavision' (yani bilgisayar güdümlü) kamera ile çekmiş. Yer yer yorucu ama görmeye değer.
Haberin fotoğrafları