kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Filmin aksiyon dolu hikâyesinin yanı sıra, görsel efektleri de etkileyici.

Sinemalarda aksiyon ve gerilim var

Hızlı Yarışçı (Speed Racer)
Tür:
Macera
Yönetmen: Andy Wachowski, Larry Wachowski
Oyuncular: Emile Hirsch, Christina Ricci, Scott Porter, Matthew Fox, Susan Sarandon, John Goodman.
Filme ismini veren ana karakter Speed Racer (Emile Hirsch), çocukluğundan beri yarış otomobilleriyle büyüyen gerçek bir otomobil ve yarış delisidir. Direksiyon başında doğal bir yeteneğe sahip olan Speed'in babası, yarış otomobilleri dizayn eden bir adamdır. Speed, bir yarış sırasında vefat eden ağabeyi Rex Racero kadar iyi bir yarışçı olmaya ant içmiştir adeta... Günün birinde, otomobil yarışına gönül vermiş Speed ailesinin yürüttüğü iş tehlikeye girer. Zira Speed, tüm yarışları hakimiyetine almış olan Royalton Endüstri adlı bir şirketten gelen kârlı teklifi geri çevirmiş, şirketin psikopat sahibini öfkelendirmiştir. Üstelik Speed, korkunç bir sırrı da açığa çıkarmıştır: Royalton yarışlara hile karıştırmaktadır. Eğer Speed, Royalton hesabına yarışmazsa, Royalton ve iş dünyasının acımasızları, onun bir daha bitiş çizgisini geçememesi için elinden geleni yapacaktır.

Gelin Benim Olacak (Made of Honor)
Tür:
Komedi
Yönetmen: Paul Weiland
Oyuncular: Patrick Dempsey, Michelle Monaghan, Kevin McKidd, Kathleen Quinlan, Sydney Pollack.
Tom (Patrick Dempsey) hayatının ayrılmaz bir parçası ve en iyi arkadaşı olan Hannah'ya (Michelle Monaghan) her zaman güvenebileceğini bilmektedir. Hannah bir iş gezisi için altı haftalığına İskoçya'ya gidince Tom, onsuz hayatının ne kadar boş olduğunu anlayarak şaşkınlığa düşer. Döndüğünde Hannah'ya evlenme teklif etmeye karar verir ama Hannah'nın yakışıklı ve zengin bir İskoç ile nişanlandığını ve oraya yerleşmeyi planladığını öğrenince donup kalır. Hannah, kendisinden 'baş nedimesi' olmasını isteyince, Tom isteksizce bu rolü üstlenmeyi kabul eder. Ama esas amacı Hannah'ya aşkını açıklamak ve çok geç olmadan düğünü durdurmaktır.

Öldür.com (Untraceable)
Tür:
Gerilim
Yönetmen: Gregory Hoblit
Oyuncular: Diane Lane, Billy Burke, Colin Hanks, Joseph Cross, Mary Beth Hurt, Peter Lewis, Tyrone Giordano. Jennifer Marsh (Diane Lane)
Portland varoşunda kızı Annie Haskins (Perla Haney-Jardine) ile birlikte yaşayan yalnız bir annedir. FBI'ın internet suçları bölümünde çalışan Marsh, Griffin Dowd (Colin Hanks) ile birlikte kimlik hırsızlığı ve benzeri suçlara karşı mücadele etmektedir. Yeni görevleri www.killwithme.com internet sitesini incelemektir. Bir katil bu sitede kurbanlarının işkenceyle öldürüşünü yayınlamaktadır. İşin trajik tarafı, sitenin popülerliği gün geçtikçe artmaktadır. Cinayetler katilin bodrumunda işlenmektedir ve ilk bakışta kurbanlar rastgele seçilmiş gibidir. Araştırdığı ipuçları, Jennifer Marsh'ı zorlu bir kedi-fare oyununa sürükler.

Lanetli Ruhlar (Apartment 1303)

Tür: Gerilim
Yönetmen: Ataru Oikawa
Oyuncular: Noriko Nakagoshi, Eriko Hatsune, Yuka Itaya, Naoko Otani, Arata Furuta.
Sayaka (Naoko Otani), yeni taşındığı apartman dairesinin balkonundan atlayarak intihar eder. Kız kardeşinin beklenmedik ölümünden sonra Mariko (Noriko Nakagoshi), Sayaka'nın evine gider ve neden intihar ettiğini öğrenmeye çalışır. Araştırmaları Mariko'yu korkunç bir gerçekle yüz yüze getirir: Daha önce aynı dairede ikamet etmiş birçok kişi intihar ederek hayatına son vermiştir. 1303 numaralı daireye taşınma gafletine düşenler, kanlı ve karanlık bir tarihe sahip olan evin geçmişiyle yüzleşmiş ve aynı felaketi kendileri de yaşamaktan kurtulamamıştır. Mariko, Dedektif Sakurai'nin (Arata Furuta) yardımıyla ölümlerin ardındaki gizemi çözmeye çalışır.

Utanç (Buda as Sharm Foru Rikht)
Tür: Dram
Yönetmen: Hana Makhmalbaf
Oyuncular: Nikbakht Noruz, Abbas Alijome, Abdolali Hoseinali
Altı yaşındaki Afgan kızı Baktay'ın (Nikbakht Noruz) tek isteği okula gitmektir. Ama okula giden yol savaşla, ayrımcılıkla, yoksullukla, aşağılanmayla, savaş oyunları oynayan erkek çocuklarının zalimlikleriyle, kız arkadaşlarının fesatlıklarıyla, binbir engelle dolu bir yoldur. Hatta, kendilerini savaş oyununa kaptıran erkek çocuklar tarafından esir bile alınır.

Made in Europe
Tür:
Dram
Yönetmen: İnan Temelkuran
Oyuncular: Teoman Kumbaracıbaşı, Yolanda Rincon, Josue Naval, Ruhi Sarı.
Amerikan ordusunun Afganistan'a girdiği gece, Avrupa'nın üç şehrinde bir grup Türk bir araya gelir. Avrupa'da yaşayan Türk toplumunun küçük bir örneklemesi olan gruplardaki bireyler, yıllardır Avrupa'da gezinmektedir. Hepsi bir arada göçmenlerin dünyasının şizofrenik doğasını oluştururken izleyiciye de, Avrupa'da yaşayan 'insanlar' olduklarını hatırlatırlar.

SİNEMA NOTU:
Hızlı Yarışçı ve ayın diğer önemli filmleri hakkında merak ettiğiniz her şey Sinema dergisinin haziran sayısında. Bu sayı ayrıca, usta yönetmen Alain Corneau'yla ilginç bir söyleşi, Coen Kardeşler'in modern klasiği Fargo'nun ayrıntılı bir analizini ve kaçırdığınız sinema kitaplarından birini edinme fırsatı sunuyor.
Haberin fotoğrafları