kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Toruna dua, büyükler için halay

Levent ÇELİKAY / ANKARA
İş kadını Nadire İçkale, 40'ı çıkan torunu için dua okuttu. Sonra sosyeteyle birlikte İbrahim Tatlıses'in türküleriyle halay çekti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Toruna dua, büyükler için halay
Sosyeteye düzenlediği organizasyonlarla da bilinen iş kadını Nadire İçkale, oğlu Ozan ve gelini Özge İçkale'nin 43 günlük olan çocukları Mehmet için dua okutup eğlence tertipledi. İçkale ailesinin sahibi olduğu Ankara'daki İçkale Oteli'nde gerçekleşen geceye, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, Enerji Bakanı Hilmi Güler'in eşi Mehtap Güler ve eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun eşi Emine ile İstanbul ve Ankara sosyetesinin tanınmış isimleri katıldı.

"DİYARBAKIR GELENEĞİ"
'Sosyete hocası' olarak bilinen Şengül Tezcan'ın okuduğu dua sırasında, davetliler dağıtılan tülbentlerle başlarını kapadı. Konuklar, dua ve ilahilerin ardından eğlenceye geçti. İbrahim Tatlıses'in sahne aldığı gecede, Nadire İçkale ve davetlileri halay çekti. İçkale, 'bebek duası' ve sonrasında yapılan eğlencenin Diyarbakır'a has bir gelenek olduğunu ifade ederek "Geleneklerine bağlıyım atalarımın mirasını devam ettirmeye çalışıyorum" dedi. Nadire İçkale, gelini Özge'yi dolar yağmuruna tuttu. Hurma da ikram edildi.