kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Erzincan-Erzurum yolu üzerindeki Sansa Deresi yakınlarında, PKK’lıların taciz atışında bir asker yaralandı. Bölgeye gönderilen birlikler grupla çatışmaya girdi.

Sınırda toplanan PKK'lılara bomba

ANKARA
TSK, önceki gece sınıra 3 kilometre mesafede buluşan PKK'lıları ateş altına aldı. Genelkurmay "Zap bölgesinde 21 PKK'lı sınırdan sızamadan etkisiz hale getirildi" dedi..
TSK, Türkiye'ye sızmaya çalışan PKK'lıları, gecenin kör karanlığında Kuzey Irak'taki mağaralarından çıktıkları anda tespit etti ve sınıra yakın bölgede etkisiz hale getirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK'da şok etkisi yaratan operasyonunu önceki gece gerçekleştirdi. Bu operasyonla teröristlere "attığınız her adım izleniyor" mesajı da verildi. "Heron" ve "Aerostar" insansız hava araçlarının yanısıra, sınır bölgesindeki dinleme ve gece görüş sistemleri, operasyona büyük katkı sağladı.

ÖNCE 8 KİŞİ ÇIKTI
Havanın iyice kararmasının ardından, bir grup PKK'lının barındığı Kuzey Irak'ın Türkiye sınırına yakın bir bölgesindeki mağaradan çıkan 8 kişilik terörist grubun sayısı, kısa süre sonra başka terörist grupların da eklenmesiyle, sınıra 3 kilometre kala 21'e ulaştı. Farklı yönlerden ilerleyen PKK grupları, sınıra yakın bölgede toplanınca, hudut bölgesindeki birliklere "operasyona hazır olun" emri verildi. Kuzey Irak'ta toplanan PKK'lı gruplar, sınıra 3 kilometre kala yoğun topçu ateşine tutuldu ve etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığı operasyonu şu açıklamayla duyurdu: "Zap-Şivi bölgesinden başlangıçta 8 kişi ile sınır istikametinde hareket eden PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensupları; sayılarının sınıra 3 kilometre kala 21 kişiye ulaştığının tespit edilmesi üzerine, 16 Haziran 2008 günü saat 22.00'den itibaren, sınır hattına yakın bölgede konuşlu ateş destek vasıtalarımız tarafından ateş altına alınmışlardır. Yapılan atışlar sonucu, Türkiye'ye sızmaya çalışan terörist grubun büyük ölçüde etkisiz hale getirildiği belirlenmiştir."