kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Dj Yakuza eylül ayında yeni albümünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Yakuza'nın bu yaz hepimize bir DJ'i var

Burcu ALDİNÇ
Siz hiç vajina şeklinde barda oturup yemek yediniz mi? Ya da arkanıza bas-gitarist, davulcu alıp canlı orkestra eşliğinde karaoke yaptınız mı? Eğlencenin akşam saatlerinde başladığı ve ertesi gün öğlene kadar devam ettiği Japonya'da gece hayatı sınır tanımıyor. Yıllarca Tokyo'da yaşayan DJ Yakuza ile Japonların eğlence anlayışını ve dünyadaki trendleri konuştuk..
Can Utkan... Namı diğer DJ Yakuza... Lakabı Tokyo'dan geliyor. Babası büyükelçi olduğu için yıllarca Japonya'da yaşamış. Liseyi Japonya'da bitirmiş, üniversiteye yine Japonya'da devam etmiş. Japoncası sular seller gibi. Ayrıca Fransızca, İngilizce ve İspanyolca da biliyor. Ama onun asıl ilgi alanı müzik. Öyle ki kaliteli müzik zevki sayesinde Japonya'da CD alırken keşfedilmiş. Motosiklet alabilmek için başladığı DJ'lik bir anda onun hayatı oluvermiş. Şimdilerde Hollanda, Almanya, Fransa gibi dünyanın farklı yerlerindeki kulüplerde çalmak için sık sık seyahat ediyor. Ama o hâlâ en çok Japonların eğlendiğini düşünüyor. Türkiye'de ise insanların yeni yeni dans etmeye başladığını söylüyor. Hafta içi her gün saat 19.00-20.00 arası Radyo Oxygen'de program yapıyor, perşembe geceleri Bebek Lucca'da çalıyor. "Japonlar dışarı çıktı mı kolay kolay eve girmez. Ertesi sabaha kadar kulüpte kalır ve dans ederler," diyen Yakuza ile geyşalardan sigara içme istasyonlarına, kulüplerden farklı adetlerine kadar Japonya'yı konuştuk. Önceden uyaralım, bu röportajı okuduktan sonra Tokyo'ya gitmek isteyebilirsiniz...

- Bir insan meslek olarak neden DJ'liği seçer? Nasıl başladı sizin DJ'lik maceranız?
- Japonya'da başladı. Babam büyükelçi olduğu için uzun bir süre Tokyo'da yaşadık. Orada herkes motosiklet kullanıyordu. Ben de kendime motosiklet almak için 'part time' barmenlik yapmaya başlamıştım. Geceleri işten sonra ise acid caz çalan Blue isminde bir mekâna takılıyordum. Orada dinlediğim müziklerin ismini öğrenip, CD dükkânlarından satın alıyordum. Ünlü bir barın DJ'i benim neler satın aldığıma dikkat etmiş. Müzik zevkimi tartmış yani. Ardından da kendi çaldığı mekânda ondan önce çalmamı teklif etti. Ben de "Çalarım," dedim ve böylece profesyonel olarak DJ'liğe başlamış oldum.

- Japonların eğlence hayatı nasıl? Ne tür müzik dinliyorlar?
- Eğlenceyi çok seviyorlar. Çok rahatlar, kimse kimsenin ne giydiğine, ne yaptığına karışmaz. İnanılmaz dans ediyorlar. Japonya'da bir adam dışarı çıktığında öyle saat 04.00 olunca dönmez. Saat 06.00'da açılan kulüpler var. Öğlen saatlerine kadar eğlence devam eder.
Haberin fotoğrafları