kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Reha Çamuroğlu, AKP'ye geçen yıl katılmıştı. Çamuroğlu'na rozetini Tayyip Erdoğan takmıştı.

'Alevi açılımı' olmadı Çamuroğlu istifa etti

AK Parti'nin Alevi açılımı projesinin mimarı Reha Çamuroğlu, "Verilen sözler askıda kaldı" deyip Başbakan danışmanlığından istifa etti. "Trenden inmem" diyen Çamuroğlu, partiden ayrılmıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Alevi açılımı' olmadı Çamuroğlu istifa etti
AK Parti'nin Alevi açılımının mimarı, İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Aleviler için verilen sözlerin tutulmadığını belirterek Başbakan Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığından istifa etti. Reha Çamuroğlu, partiden istifa etmeyeceğini söyledi. İstifasıyla AK Parti'de şok yaratan Çamuroğlu, dün öğlenden sonra yazılı bir açılma yaparak danışmanlıktan istifa ettiğini doğruladı. Çamuroğlu, açıklamasında şöyle dedi: "Yakından izlediğimiz Alevi açılımı tartışmaları sürecinde elbette ki bir Başbakan Yardımcımız ve partimizden bazı milletvekillerinin süreç ve şahsımız aleyhine açıklamaları bizi rahatsız etmiştir. Ayrıca, görevleri din işleri ve din hizmetleri olan bazı bürokratlarımızın adeta acele ve heyecanla sürmekte olan bir siyasi tartışmada kesin tavırlar geliştirmeleri bizi düşündürmüştür. Gerek siyasi gerek idari kademelerden gelen bu itiraz ve hatta hücumlara, hükümetimizin ve partimin sessiz kalması önemli bir alınganlık meydana getirmiştir. Siyasetin sabır gerektiren bir uğraş olduğunu bildiğimiz için susmayı ve üstlendiğimiz görevi sürdürmeyi borç bildik. Fakat, önceki hafta ortaya çıkan iki olay bizi artık kesin mesaj ve tavırlara zorlamıştır. Ancak, beni trenden inen milletvekili olarak göstermek isteyen yaklaşımlara katılmak mümkün değildir."

İSTİFANIN ÜÇ NEDENİ
1- MÜFTÜ'NÜN SÖZLERİ:
İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı'nın, "Cemevlerinin camilerin muadili olarak kabul edilmesi ve ibadethane sıfatıyla açılması dinen mümkün görülmemektedir" sözleri.

2- KARAKOÇAN OLAYI: AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde YİBO yurtlarında kalan Alevi kız öğrencilere servis verilmemesi nedeniyle tartıştı.

3- ÇİÇEK'İN SÖZLERİ: Cemil Çiçek, "Camide namaz kılınır, cemevinde semah yaparlar. Aleviler Sünnidir, Sünniler Alevidir" dedi.