kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

DTP'nin Yüce Divan planı

HAZAL ATEŞ
DTP, mahkeme üyelerinin görevi kötüye kullandığı ve Meclis iradesinin gasp edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi için Yüce Divan isteyecek. Talep reddedilirse, AİHM'ye şikâyet edecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
DTP'nin Yüce Divan planı
Anayasa Mahkemesi'nin türban düzenlemesini iptal kararının ardından DTP, "Meclis iradesinin gasp edildiği" gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi için Yüce Divan istemeye hazırlanıyor. Talep reddedilirse, Anayasa Mahkemesi'ni AİHM'ye şikâyet edecek. Yüksek mahkeme üyelerinin "görevi kötüye kullandığı" iddiasıyla Anayasa Mahkemesi İçtüzüğü ve Anayasa Mahkemesi'nin Kuruluş ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'a dayanarak Yüce Divan'a sevk edilmeleri için hazırlık yapan DTP, Anayasa Mahkemesi üyelerinin, "Anayasa Mahkemesi, bir kanun veya kanun hükmünde kararnamenin tamamını veya bir hükmünü iptal ederken, kanun koyucu gibi hareketle, yeni bir uygulamaya yol açacak biçimde hüküm tesis edemez" hükmünü ihlal ettiği savunuyor.

YETKİSİNİ AŞTI
Suç duyurusunda bulunmadan önce türbanla ilgili gerekçeli kararı bekleyeceklerini belirten DTP'nin hukukçu milletvekili Bengi Yıldız, "Gerekçeli kararda bunu nasıl bağdaştırdıklarına bakacağız. Meclis'in iradesi gasp eden Anayasa Mahkemesi yetkisini aşmıştır. Bunun için denetim mekanizması gerekiyor. İç hukuk yolları tükenirse AİHM'ye götüreceğiz" dedi.