kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Shop&Miles Sailing Cup, 8-9 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Bekle bizi dünya şampiyonası

Melis ÇALAPKULU
Bu yıl ilk kez İstanbul dışına çıkarak Bodrum'da düzenlenecek olan Shop&Miles Sailing Cup'ın hazırlıkları tam gaz devam ediyor. Yabancı basının da büyük ilgisini çeken yarışlarda en iyi dereceyi alacak takım, Dünya Yelken Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanacak..
Dün İstanbul'da gerçekleştirilen Shop&Miles Bosphorus Cup 2008 geride kaldı. Uluslararası Yelken Federasyonu'nun takviminde yer alan ilk ve tek Türk yelken yarışı olma özelliğine sahip olan Shop&Miles Sailing Cup ise bu yıl 8-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 150 teknenin katılacağı organizasyonla ilgili olarak Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Elvan Bilge'yle görüştük.

- Shop&Miles Sailing Cup'ın oluşumundan ve gelişiminden söz eder misiniz?
- Org Sports'un kurucusu Orhan Gorbon, oluşturdukları yelken projesi kapsamında tekne sponsorluğu için Garanti Ödeme Sistemleri'ne gelmişti. Görüşmemiz sırasında, kendisine yelken sporunun gelişiminde ve tanıtımında etkili olacak böyle bir projeyi desteklemekten büyük mutluluk duyacağımızı söyledik. Böylece Shop&Miles Bosphorus Cup projesini hayata geçirildi. 21 teknenin katılımı ile başladığımız bu kupa, bugün İstanbul sınırlarını aşan, toplam 150 teknenin katıldığı büyük bir organizasyona dönüştü. Yedi yıldan bu yana aynı heyecanla gerçekleştirdiğimiz yelken yarışları, bu yıl ilk kez İstanbul dışına çıkarak 8-9 Ağustos tarihleri arasında, dünyaca ünlü marinamız D-Marin'in büyük destekleriyle Bodrum Turgut Reis'te de düzenlenecek. Geçen yıla kadar Shop&Miles Bosphorus Cup olarak düzenlenen organizasyonun adı artık, Shop&Miles Sailing Cup olarak anılacak.

- Bu organizasyonun amacı ve önemi nedir?
- Shop&Miles Sailing Cup'ın, her geçen yıl daha da büyümesi ve geniş kitlelere hitap etmesinin yanı sıra, ülkemizin tanıtımında etkisi olacak bir yarışa dönüşmesini amaçladık. Yarışların hem İstanbul hem Bodrum Turgut Reis etaplarında en iyi dereceyi alacak takım, İtalya'nın Toscana şehrinde düzenlenecek Dünya Yelken Şampiyonası'na bu yıl ilk kez katılarak Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanacak. 2002 yılından bu yana aynı heyecanla gerçekleştirdiğimiz proje, bugün Uluslararası Yelken Federasyonu'nun takviminde yer alan ilk ve tek Türk yelken yarışı.

- Banka olarak böyle bir organizasyona destek vermenizin amaçlarını açıklar mısınız?
- Öncelikle yelken sporu, Shop&Miles'ın hedef kitlesi için çok uygun bir spor dalı. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin yelken sporu için paha biçilmez bir coğrafi konuma sahip olmasına rağmen, hak ettiği noktada olmadığını düşünüyoruz. Sponsorluğa ilk başladığımız günden beri hayalimiz bu organizasyonun her geçen yıl daha da geniş kitlelere hitap etmesiydi.
Haberin fotoğrafları