kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
Devlet Bakanı Yazıcıoğlu, New Jersey'de temaslarda bulundu
01:56
New York'ta düzenlenecek 27. Türk Günü Yürüyüşüne katılmak için ABD'ye gelen Devlet Bakanı Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu, New Jersey'de temaslarda bulundu.

Bakan Yazıcıoğlu, Türklerin yoğun olarak yaşadıkları New Jersey eyaletinin Paterson kentinde Türklerle bir araya geldi, onların çeşitli konulardaki sorunlarını dinledi ve sorunların çözümü için uğraştıklarını anlattı.

Bakan Yazıcıoğlu, parti kapatılmasının Türkiye'de demokrasiyi sekteye uğratıp uğratmayacağını soran bir vatandaşa, Türkiye'de demokrasinin sekteye uğramayacağını, şu anki istikrarlı konumunun kaybedilmeyeceğini, özgürlüklerin kısıtlanamayacağını söyledi. Yazıcıoğlu sorunların çözüm yerinin meclis olduğunu da söyledi.

Yazıcıoğlu, Paterson'daki Ulu Cami'ye bir ziyaret yaparak burada Cuma namazını kıldı ve ardından bir vatandaşın cenaze namazına katıldı.

Daha sonra caminin kütüphanesinde Paterson'da yaşayan Türklerle bir sohbet toplantısında bir araya gelen Yazıcıoğlu, cami derneği tarafından çocuklar için yaz tatilinde kullanılmak için yapılan bir bilgisayar sınıfının açılışını da yaptı.

Bakan Yazıcıoğlu'na New Jersey'deki temaslarında Washington Din İşleri Müşaviri Mehmet Paçacı ve New York Din Hizmetleri Ataşesi Gazi Erdem eşlik etti.

Akşam Crowne Plaza Otelinde düzenlenecek Türk Günü Balosu'na katılacak olan Yazıcıoğlu, yarın Türk Günü Yürüyüşü ve Festivaline katılmasının ardından pazar günü New York'tan ayrılacak.