kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Dengir Mir Mehmet Fırat

Fırat'tan yargıya: Herkes milli iradeye râm olmak durumunda

Erdoğan'ın rahatsızlığı nedeniyle katılmadığı il başkanları toplantısında konuşan AKP'li Fırat, Yargıtay ve Danıştay'ın tarafsızlığını yitirdiğini söyledi..
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı AK Parti İl Başkanları toplantısına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekili Dengir Mir Mehmet Fırat başkanlık etti. Bildiri yayınlayan Yargıtay ve Danıştay'a sert yanıt veren Fırat, iki kurumun da tarafsızlığını ve bağımsızlığını yitirdiğini söyledi. CHP'yi "demokrasi dışı çabalar" içinde bulunmakla suçlayan, Fırat, "Türkiye artık geri dönülmez bir istikamete girmiştir. Bu istikamet demokrasidir. Bulunduğumuz noktada hiçbir engel, zorlama Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik yürüyüşünü durdurmaya muktedir olamayacaktır. Herkes, ama herkes milli iradeye râm (boyun eğmek) olmak durumundadır" dedi. Fırat şöyle devam etti:

BİLDİRİ YARIŞI VAR
"Anayasal görevleri önlerine gelen davalarda karar üretmekten ve yargı yetkisini kullanmaktan ibaret olan Yargıtay ve Danıştay'ın bir bildiri yarışına girmelerini, büyük Türk milleti ibret ve hayretle izliyor. Bu bildirilere imza koyanlar üzülerek ifade etmek isteriz ki, tarafsızlıklarını yitirmişlerdir. İyi bilinmelidir ki yargı bağımsızlığı, yargının tarafsızlığı ile mümkündür. Anayasamızın 138'inci maddesi uyarınca özellikle susması gereken Yargıtay ve Danıştay'ın, hiçbir sebep yokken ve kendilerine yönelik en ufak bir eleştiri mevcut değilken bildiri yayınlamaları, kendilerini, sözü geçen davaların 'örtülü tarafı' olduklarını açığa çıkarmıştır."