kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sevgilisi, ETA liderini yakalattı

Belkıs KILIÇKAYA / PARİS
ETA'nın siyasi ve askeri kanadındaki en etkin ismi Pena, dün avukat sevgilisini uzun süredir izleyen Fransız polisler tarafından Fransa'nın Bordeaux kentinde yakalandı.....
İspanya ve Fransa sınırları içinde yaşayan Bask kökenlilerin bağımsızlığı için silahlı mücadele veren ETA (Bask Vatanı ve Özgürlüğü) örgütünün lideri dün şok bir operasyonla yakalandı. 20 yıldır kaçak olan ve 2006 yılından bu yana örgütün lideri olduğu düşünülen Javier Lopez Pena (49) ve 3 üst düzey ETA yetkilisi, Fransa'nın güneyindeki Bordeaux kentinde ele geçirildi. İspanyol Puplico gazetesi ETA lideri Pena'nın, avukat sevgilisi yüzünden yakalandığını yazdı. İddiaya göre polis Pena'nın avukat sevgilisi Yolanda Molina'yı uzun bir süredir izliyordu. Ve Molina'nın peşindeki Fransız polisler dün lideri yakaladı.

EN GÜÇLÜ PENA
Liderin, barış antlaşmasını bozan, 2006 yılında Madrid havaalanına yapılan saldırının başlıca sorumlularından olduğu iddia ediliyor. İspanyol İçişleri Bakanı Alfredo Perez Rubalcaba açıklamasında, "Pena, örgütün siyasi ve askeri kanadı üzerinde gücü en büyük kişi. Fransa'da yakalandı" dedi.