kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sigaradan ceza yiyen 'Bana ders oldu' dedi

Kapalı alanlarda sigara yasağıyla birlikte para cezaları da can yakmaya başladı. Denetimleri zabıtalar gerçekleştirirken, ceza yiyen vatandaş bile, konunun ciddiye alınmasından memnun..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sigaradan ceza yiyen 'Bana ders oldu' dedi
Kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklayan yasanın önceki gün uygulamaya konmasının ardından, vatandaşlar cezalarla da tanıştı. İstanbul Şişli Belediyesi ekipler tarafından yasayla ilgili olarak ilçe genelinde 356 işletmede yapılan denetimlerde sigara içen 17 kişiye ceza yazıldığını açıkladı.

DÜKKÂNDA CEZA
Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, belediye hizmet binasından başladıkları yaptıkları denetimlerde bir kişiye 62 YTL ceza kesti. Ankara'nın Polatlı ilçesinde ise, sigara yasağı kapsamında ilk ceza, işyerinde sigara içen bir esnafa uygulandı. Polatlı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Coşkun Türkyaman'ın sahibi olduğu Sivrihisar caddesindeki mobilya mağazasında sigara içtiğini gördü. Ekiplerin ceza kestiği Türkyaman "Belediyenin konuyu ciddiye alarak hemen uygulamaya başlaması beni vatandaş olarak çok mutlu etti. Bu cezanın ardından sigara içerken tabi daha dikkatli olacağım'' ifadelerini kullandı. Bu arada Emniyet birimlerine de sigara yasağıyla ilgili yazının ulaştırıldığı ve ekiplerin konuya özen göstermeleri konusunda uyarıldığı belirtildi.
Haberin fotoğrafları