kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstanbul depremi 55 bin can alacak

DIŞ HABERLER
Uluslararası bir araştırmaya göre İstanbul'da 6.0'ın üzerindeki bir deprem 55 bin kişiyi öldürecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
İstanbul depremi 55 bin can alacak
6.0 ya da üzerinde bir büyüklükte deprem olması halinde İstanbul ve İzmir'de binlerce kişi hayatını kaybedecek... "GeoHazards International" isimli para amacı gütmeyen ve dünyada deprem ve diğer doğa felaketlere karşı olan algıyı ciddileştirmeyi amaçlayan dernek büyük bir araştırmaya imza attı. Birleşmiş Milletler'in de desteklediği çalışmada, Asya ve Amerika kıtalarındaki şehirlerde olası 6.0 ya da üzerinde büyüklükteki bir depremde meydana gelebilecek ölüm sayısı araştırıldı. Ve ortaya ürkütücü bir tablo çıktı.

FAKİR ÜLKEDE KAYIP ÇOK
Araştırmada, fakir ve deprem konusunda yeterince duyarlılaşamamış şehirlerde daha büyük insan kaybı olduğuna dikkat çekildi. Japonya'nın ise bulunduğu doğal konum nedeniyle gelişmiş ülkeler içinde depreme en çok can veren ülke olduğuna işaret edildi.

İZMİR 9'UNCU SIRADA
Araştırmada ortaya çıkan tabloyu özellikle Türkiye için daha da ürkütücü kılan ise en çok ölümün olması beklenen şehirler listesinde iki Türk şehrinin de yer alması. Bu şehirlerden biri İstanbul, diğeri ise İzmir. Yapılan araştırmada büyük bir deprem olması halinde İstanbul en çok can kaybı yaşanacak 2'nci şehir. Tahmini ölü sayısı 55 bin. İzmir de büyük bir deprem olması halinde en çok ölü sayısıyla karşılaşacak 9'uncu şehir. İzmir'de de 11 bin 500 kişinin hayatını kaybetmesi bekleniyor.
Haberin fotoğrafları