kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Aysun Özbek 1977 doğumlu... Voleybola Fenerbahçe'de başladı, 1996'da Vakıfbank'a transfer oldu. 2000'den beri Vakıfbank-Güneş Sigorta'da oynuyor.

Özbek voleybolu bıraktı

HABER MERKEZİ
Halen Vakıfbank Güneş Sigorta takımının oyuncusu olan Aysun Özbek'in tesettür tercihiyle başlayan "voleybolda kıyafet tartışmasına" ilişkin Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Ünal Karabıyık "Federasyonun talimatnamesinde giyilecek kıyafet bellidir. Forma, şort ve çorap dışında bir şey olmaz" dedi. Bayan Milli Takımı Koordinatörü Cengiz Göllü ise Milli Takım kampına çağırdığı Özbek'in kendisine voleybolu bıraktığını ve ibadete daha çok ağırlık vereceğini bildirdiğini söyledi. Göllü, Özbek'in kararı için "İbadete ağırlık vermesine itiraz olmaz, olamaz da. Ancak voleybolu ibadet için bırakması da kabul edilebilir bir şey değil" dedi. Filenin Sultanları'nın antrenörü Reşat Yazıcıoğulları ise, "Aysun, bir Türk kızı olarak ay-yıldızlı formaya başarı ile hizmet verdi. İşin ibadet tarafına karışmam. O kendi bileceği iş. 2002 yılında Japonya'da FİVB'nin özel izni ile Mısırlı 3 voleybolcu türbanla oynamıştı" diye konuştu.

'İNANCIMA SAYGI DUYULSUN'
Zaman gazetesindeki bir haberine göre ise Özbek voleybolu bırakma kararı ile tesettüre girmesinin ilgili olmadığını söyledi. Özbek, "Uzun zamandır örtünmeyi düşünüyordum. Medyanın yeniymiş gibi vermesi yanlış. İnançlarıma saygı duyulmasını istiyorum" dedi. 13 yaşından bu yana yoğun ve yorucu bir şekilde sürdürdüğü voleybol hayatını bırakma kararı almasının normal karşılanması gerektiğini belirten Özbek, "Türk voleyboluna büyük hizmetler verdiğimi düşünüyorum. Artık bırakma zamanımın geldiği kanısındayım" diye konuştu.