kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Memleket meseleleri için ne düşünüyor?

13.04.2008
* AKP'nin kapatılması: Demokrasilerde parti kapatılmamalıdır. Yüzde 47'yle gelmiş bir parti demokrasilerde kapatılamaz. Demek ki Türkiye'de demokrasi çalışmamaktadır. Fakat yüzde 47'yle gelen parti de maalesef din ve devlet işlerini birbirine karıştırmıştır. Din ve devlet işlerini birbirine karıştırmak suçsa, kararı da yargı verecektir.

* Türban: Bundan önce türbanla ya da başörtüsüyle eğitim almakla ilgili bir yasak yoktu, birtakım olaylar oldu ve yasak getirildi. Bugün de yine doğru gerekçeler ortaya konulursa, toplumsal mutabakatla, diyalogla o yasaklar kalkar. AKP şu hatayı yapıyor: Yüzde 47'ye güvenerek, 'ben bilirim, kimseyi takmam' diyor ve yapıyor. Türban, Türkiye'nin öncelikli konusu değildir, öncelikli konu işsizlik, yoksulluk, sosyal devletin olmamasıdır. AKP öncelikleri belirleyemiyor.

* Kürt sorunu: Türkiye'de Kürt sorunu vardır ama bu korkulacak bir şey değildir. Yani insanların birtakım kimlik sorunları varsa, bunu da ifade etmek istiyorsa bunları da yasalarla belirleyebilirsiniz. Ama Kürt sorunu sadece etnik sorun değildir. Kürt sorunu ya da Güneydoğu'da yaşanan sorun aynı zamanda ekonomiktir. Siz oradaki insanların karınlarını doyurmalı, iş ve aş sağlayarak sosyal barışı sağlamalısınız. Anadilde eğitim görmek istiyorlarsa bunu da sağlamalısınız.

* Ergenekon süreci: Hâlâ soruşturma aşamasında biliyorsunuz, sonuçta yasalara karşı her türlü harekete karşıyız, hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Dolayısıyla hukuka, sisteme yanlış bir şey yapıldıysa tabii ki gerekli ceza verilmeli...