kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Siyasete girmek için genç değilim

13.04.2008
Bu işi herhangi bir etiket ya da statüko için değil hizmet için yapıyorum. Kimsenin adamı da değilim..
- Gençliğiniz dışında Baykal'dan farkınız ne peki?
- Bir kere ben genç değilim!

- Kaç yaşındasınız?
- 45 yaşındayım. Siyaset için genç değilim.

- 70 yaşındaki Baykal'la karşılaştırırsak gayet gençsiniz...
- Genç yaşlı meselesi değil, ben yeni bir siyaset anlayışını temsil ediyorum, yeni bir siyaset kültürünü temsil ediyorum.

- Bana şunu söyler misiniz Baykal'dan farklı ne yapacaksınız somut olarak, iddianız nedir?
- Deniz Bey veya bugünkü yönetim üzerinden siyaset yapmam ama ne yapacağımı söyleyeyim: Parti içi demokrasi getireceğim. Çok acil olarak tüzük kurultayı yapacağım; en son 1992'de yapılmış parti programını yenileyeceğim. Bütün kanallarımı üyelere açacağım. Genel başkan adayını, delegeleri üye belirleyecek, merkez atamasıyla bir yönetim tarzı olmayacak, yerelden merkeze olacak. Ben sadece öğretmeyeceğim, öğreneceğim de, ortak aklı çalıştıracağım. En önceliklisi doğru dürüst, reaktif değil proaktif muhalefet yapacağım. Gündemi takip etmeyeceğim, ben gündem yaratacağım. Bu ülkeyi tarikat demokrasisinden, sadaka ekonomisinden kurtaracağım, bu ülkeyi sosyal devletle bütünleştireceğim. Yazılı çizili yüzlerce projem var. Türkiye'yi bir yatırım alanına çevireceğim. İnsanlara balık vermeyeceğim, balık tutmayı öğreteceğim.

- Tüm parti programlarında, seçim vaatlerinde saydıklarınız sıralanır ama asla yapılamaz biliyorsunuz. Türkiye'deki siyaset ortamına baktığınızda bunları hayata geçirebileceğinize inanıyor musunuz?
- Sorun şu; herkes cek cak yapıyor ama ben başaracağıma inanıyorum. Yani ben bu işi hizmet için yapıyorum, herhangi bir etiket için veya statüko için değil.

- Siz kimlerin adayısınız?
- CHP'nin bugünkü yönetiminden, delegelerinden, milletvekillerinden teklif geldi bana ama isim vermek doğru değil çünkü bu harekette kimsenin adamı değilim. Birinin adamı olacak olsaydım giderdim Deniz Bey'in adamı olurdum.

- Altan Öymen'in sizi ikna ettiği doğru mu peki?
- Altan Bey bu partinin eski genel başkanıdır, görüşleri önemlidir, tabii ki onayını almak gerekir ama partinin, hizmet etmiş çok önemli insanlarının çoğuyla görüştüm. Herhangi biri itmiş değil beni bu işe...