kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cate Blanchett, filmde Bob Dylan’ı canlandıran altı farklı oyuncudan biri.

Altı farklı Dylan, altı farklı film

Beni Orada Arama (I'm Not There)
Velvet Goldmine, Far From Heaven gibi etkileyici filmleriyle tanınan Todd Haynes'ın yönettiği I'm Not There, geçtiğimiz yılın en çok konuşulan yapımlarından biri oldu. Altı farklı oyuncunun Bob Dylan'ın altı değişik yönünü canlandırdığı yapımda, usta müzisyenin hayatından kesitler izliyoruz.
Tür: Biyografik
Yönetmen: Todd Haynes
Oyuncular: Cate Blanchett, Christian Bale, Heath Ledger, Richard Gere. Velvet Goldmine, Far From Heaven gibi etkileyici filmleriyle

Asla Pes Etme (Never Back Down)
Jake Tyler (Sean Faris), isyankâr bir gençtir ve yeni başladığı lisede hemen dövüş kulübüne katılır. Ailesine ve arkadaşlarına yönelik tehditler ve saldırılardan sonra Jake kendisini eğitecek bir hoca bulur. En sonunda dövüş şampiyonu Ryan McCarthy ile kavgaya tutuşacaktır.
Tür: Macera
Yönetmen: Jeff Wadlow
Oyuncular: Sean Faris, Amber Heard, Cam Gigandet, Evan Peters.

Hep Seni Aradım (Wicker Park)
Şikago'da yaşayan reklamcı Matthew (Josh Hartnett) bir gün bir kafeye gider ve burada yıllar önce yitirdiği eski sevgilisini gördüğünü düşünür. Bu düşüncesi hayatındaki her şeyi değiştirmesine, işini gücünü bırakıp eski aşkını yeniden elde etmeye çalışmasına sebep olur. Diane Kruger ve Rose Byrne, filmin diğer yıldızları.
Tür: Dram
Yönetmen: Paul McGuigan
Oyuncular: Josh Hartnett, Rose Byrne, Matthew Lillard, Diane Kruger.

O... Çocukları
12 Eylül 1980 askeri darbesinin üzerinden tanklarla geçtiği Türkiye demokrasisi korkunç günler yaşamakta, isyankâr gençler teker teker gözaltına alıp devlet işkencesinden geçirilmektedir. Hayat kadınlarının çocuklarına bakıcılık yapan bir emanetçi anne de aynı dönemde inanılmaz olaylar yaşar. Çocuk psikolojisi, eğitim, töre, annelik duygusu, kadın-erkek ilişkileri üzerine bu film, ülkemizde hiç dinmeyen baskı ortamını sorguluyor.
Tür: Politik
Yönetmen: Murat Saraçoğlu
Oyuncular: Demet Akbağ, Özgü Namal, Sarp Apak, Altan Erkekli.

Şantaj (Deception)
Daha önce reklam filmleri çeken Marcel Langenegger'in ilk uzun metrajlı sinema filmi Şantaj'da avukat arkadaşı tarafından The List (Liste) isimli gece kulübüne götürülen bir muhasebecinin başına gelenler anlatılıyor. Bu gece kulübüyle bağlantılı olarak ortadan kaybolan bir kadınla ilgili soruşturmanın merkezinde yer alan Wyatt Bose ve Jonathan McQuarry karakterlerini Hugh Jackman ve Ewan McGregor canlandırıyor.
Tür: Gerilim
Yönetmen: Marcel Langenegger
Oyuncular: Ewan McGregor, Hugh Jackman, Michelle Williams, Maggie Q.

Üç Haydut (Three Robbers)
Karanlık ormanlarda yaşayan üç haydut, bir gün karşılarına çıkan arabanın küçük yolcusu Tiffany'yi kaçırır. Küçük yetim Tiffany onlardan hiç mi hiç korkmadığı gibi, yeni bir aile buldum diye bu olaya çok sevinir. Yanlarında Tiffany ile mağaralarına geri dönen üç haydutun hayatı ise hiç tahmin etmedikleri bir şekilde değişir.
Tür: Animasyon
Yönetmen: Hayo Freitag
Seslendirenler: Müşfik Kenter, Oya Küçümen, Nilgün Kasapbaşoğlu, Haldun Ergüvenç.
Haberin fotoğrafları