kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
Zvyagintsev özel kutu: The Return + The Banishment / Dönüş + Sürgün (D Home) Film: * * * * * / * * * * * Ekstralar: * * * * Yeni Rus sinemasının güçlü ismi Andrei Zvyagintsev, her köklü yönetmen gibi öncelikle kendisi için film yapıyor. Dönüş, babaları 12 yıl sonra aralarına dönen iki küçük erkek kardeşin gizemli serüveni. Sürgün ise büyük yazar Saroyan'ın öyküsü üzerine kurgulanan, bir ailenin kentten doğaya geçişi ve cenneti araması üzerine bir şiirsel yapıt.

The Shepherd - Border Patrol / İnfaz (Tiglon) Film: * * * / Ekstralar: * * * * Jean Claude van Damme, bu dövüş dolu aksiyon filminde adaleti tek başına yerine getirmeye kararlı, iradesi ve enerjisi sağlam bir sınır koruma polisini oynamakta. Hikâye gayet müsait: Bir özel harekat timi, Meksika sınırından ABD'ye yüklü miktarda Afgan eroini geçirmeye çalışmaktadır. Jac Robideaux bu hain planı fark eder ve her biri izbandut gibi, gözü dönmüş kana susamış adamlarla mücadeleye girişir. Mantığı yerinde bir film.

Ceux Qui Restent / Geri Kalanlar (D Home) Film: * * * * / Ekstralar: * * * * Fransız sinemasının taze yüzlerinden Emmanuelle Devos'ya çok haklı bir Cesar En İyi Kadın Oyuncu Ödülü getiren bu tatlı-hüzünlü dram, Bıyık filmiyle aşina olduğumuz Vincent Lindon ile daha da parlıyor. İki olgun insanın öyküsü, bir nevi 'Lelouch 2007': Bertrand ile Lorraine, hayat arkadaşlarını ağır hastalıkla kaybetmek üzere, hastanede onların başında beklerken karşılaşırlar. Takdire ve tavsiyeye şayan bir film.

Louis de Funes Koleksiyonu: Cimri / Daldaki Otomobil / Şahane Oyun Filmler: * * * * / * * * * * / * * * * * Ekstralar: * * * * * Yeni kuşaklar, keşke bu olağanüstü komik de Funes'i bizler gibi sevse, heyecanla yeni komedilerini bekleseydi. Fransız sinemasında olağanüstü asabi ve sakar, agresif tiplemeleriyle özellikle 60'larda derin iz bıraktı de Funes. Filmleri hep aynı çizgide olmadı ama bu koleksiyon bence en iyilerini bir araya getiriyor. Hele Daldaki Otomobil'i izlerken gülmekten ağlayacaksınız!
Haberin fotoğrafları