kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Şişli Etfal’in acil servisinde iki kez gaz bombası patladı. Burada bulunan hasta ve personelde solunum sorunu yaşandı. Bir kız çocuğuna böyle müdahale edildi.

Acil servis kapısında gaz bombası patladı

ÇEVİK Kuvvet'in attığı gaz bombasından zehirlenen vatandaşlar, ağırlıklı olarak Şişli Etfal Hastanesi'ne götürüldü. Ancak vatandaşlarla birlikte gelen polislerden birinin düşürdüğü öne sürülen gaz bombası, acil servisin kapısında patladı. Patlama, tedavi gören hastalarda ve sağlık personelinde ciddi solunum yetmezliğine neden oldu.

OLAY ÇOK VAHİM
Bu olayın hemen ardından yürüyüş yapan vatandaşları takip eden Çevik Kuvvet'in attığı gaz bombaları da yine hastane bahçesine düştü. Bahçede bekleyen ve aralarında çocukların, yaşlıların da bulunduğu hasta ve hasta yakınları ikinci kez zor anlar yaşadı. Acil servisde bulunan hekimlerden Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Ali Çerkezoğlu Vali ve Emniyet Müdürü'nü uyararak, "Polisin, hassas davranmasını rica ediyoruz. Olay, son derece vahim. Bu kadar yoğun gaz bombası kullanılması, sağlık açısından ciddi riskler yaratabilir" diye konuştu.